Kyslá zemiaková polievka je poklad. Tradičný recept ako si prirpaviť túto skvelú polievku vám prinášajú Ženy v meste. Pripravte si skvelú kyslú zemiakovú polievku s nami.

Zemiaková polievka

Zemiaková polievka patrí medzi našej najtradičnejšie polievky. Tento recept sa určite hodí do každej domácnosti a kto ju raz ochutnal, je celkom pravdepodobné, že sa k nej vráti aj nabudúce.

A nie je vôbec náročná, výsledok však stojí za to.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám prináša recept na kyslú zemiakovú polievku, ktorý predstavila autorka Lucia Chrenko vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.

V modernej kuchárke spojila tradičné recepty s modernými časmi. Pripravte si jej zemiakovú polievku na kyslo, určite vám bude chutiť. Vyskúšajte aj recept na šošovicovú polievku na kyslo.

  • Porcie pre 4 - 6 osôb

Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšiu fazuľovú polievku, alebo výbornú kulajduAlebo skúste naše zapekané francúzske zemiaky. Tu je zase naša fit šošovicová polievka. Skúste aj ako chutí naša Hokkaido krémová polievka so smotanou.

Kyslá zemiaková polievka - ingrediencie

  • 250 – 300 g zemiakov,
  • 600 ml plnotučného mlieka,
  • 250 ml šľahačkovej smotany,
  • 3 PL polohrubej múky,
  • 5 bobkových listov,
  • 1 KL trstinového cukru,
  • soľ a ocot na dochutenie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Výborná biela zemiaková polievka na kyslo, tradičný recept. Foto - Tak mam mama naučila

Biela zemiaková polievka na kyslo - postup receptu

  1. Zemiaky si očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovými listami.
  2. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme 500 ml mlieka, cukor a necháme zovrieť.
  3. Pripravíme si zátrepku. Do šálky dáme múku, šľahačkovú smotanu, zvyšné mlieko a habarkou ju vymiešame dohladka. Zátrepku vylejeme do vriacej polievky a miešame, až kým nezhustne.
  4. Ocot na dochutenie pridávame až do vychladnutej polievky.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na úžasnú krémovú hrachovú polievku.