Kyslá zemiaková polievka je poklad. Tradičný recept ako si prirpaviť túto skvelú polievku vám prinášajú Ženy v meste. Pripravte si skvelú kyslú zemiakovú polievku s nami.
Zemiaková polievka
Zemiaková polievka patrí medzi našej najtradičnejšie polievky. Tento recept sa určite hodí do každej domácnosti a kto ju raz ochutnal, je celkom pravdepodobné, že sa k nej vráti aj nabudúce.
A nie je vôbec náročná, výsledok však stojí za to.
Kuchyňa portálu Ženy v meste vám prináša recept na kyslú zemiakovú polievku, ktorý predstavila autorka Lucia Chrenko vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.
V modernej kuchárke spojila tradičné recepty s modernými časmi. Pripravte si jej zemiakovú polievku na kyslo, určite vám bude chutiť. Vyskúšajte aj recept na šošovicovú polievku na kyslo.
- Porcie pre 4 - 6 osôb
Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšiu fazuľovú polievku, alebo výbornú kulajdu. Alebo skúste naše zapekané francúzske zemiaky.
Kyslá zemiaková polievka - ingrediencie
- 250 – 300 g zemiakov,
- 600 ml plnotučného mlieka,
- 250 ml šľahačkovej smotany,
- 3 PL polohrubej múky,
- 5 bobkových listov,
- 1 KL trstinového cukru,
- soľ a ocot na dochutenie,
Výborná biela zemiaková polievka na kyslo, tradičný recept. Foto - Tak mam mama naučila
Biela zemiaková polievka na kyslo - postup receptu
- Zemiaky si očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovými listami.
- Keď sú zemiaky uvarené, pridáme 500 ml mlieka, cukor a necháme zovrieť.
- Pripravíme si zátrepku. Do šálky dáme múku, šľahačkovú smotanu, zvyšné mlieko a habarkou ju vymiešame dohladka. Zátrepku vylejeme do vriacej polievky a miešame, až kým nezhustne.
- Ocot na dochutenie pridávame až do vychladnutej polievky.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na úžasnú krémovú hrachovú polievku.