Kyslá zemiaková polievka je poklad. Tradičný recept ako si prirpaviť túto skvelú polievku vám prinášajú Ženy v meste. Pripravte si skvelú kyslú zemiakovú polievku s nami.

Zemiaková polievka

Zemiaková polievka patrí medzi našej najtradičnejšie polievky. Tento recept sa určite hodí do každej domácnosti a kto ju raz ochutnal, je celkom pravdepodobné, že sa k nej vráti aj nabudúce.

A nie je vôbec náročná, výsledok však stojí za to.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám prináša recept na kyslú zemiakovú polievku, ktorý predstavila autorka Lucia Chrenko vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.

V modernej kuchárke spojila tradičné recepty s modernými časmi. Pripravte si jej zemiakovú polievku na kyslo, určite vám bude chutiť.

  • Porcie pre 4 - 6 osôb

Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšiu fazuľovú polievku, alebo výbornú kulajdu.

Kyslá zemiaková polievka - ingrediencie

  • 250 – 300 g zemiakov,
  • 600 ml plnotučného mlieka,
  • 250 ml šľahačkovej smotany,
  • 3 PL polohrubej múky,
  • 5 bobkových listov,
  • 1 KL trstinového cukru,
  • soľ a ocot na dochutenie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Výborná biela zemiaková polievka na kyslo, tradičný recept. Foto - Tak mam mama naučila

Biela zemiaková polievka na kyslo - postup receptu

  1. Zemiaky si očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovými listami.
  2. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme 500 ml mlieka, cukor a necháme zovrieť.
  3. Pripravíme si zátrepku. Do šálky dáme múku, šľahačkovú smotanu, zvyšné mlieko a habarkou ju vymiešame dohladka. Zátrepku vylejeme do vriacej polievky a miešame, až kým nezhustne.
  4. Ocot na dochutenie pridávame až do vychladnutej polievky.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na úžasnú krémovú hrachovú polievku.