Skvelá zemiaková kôprová polievka s vajíčkom, tradičný recept. Vyskúšajte výbornú kôprovú polievku z kuchyne portálu Ženy v meste. Je chutná, pripravíte ju bez mäsa a patrí určite medzi tradičné domáce recepty. 🍀

Zemiaková kôprová polievka s vajíčkom

Kôpor je na Slovensku dobre známa, tradičná a voňavá bylinka, ktorú s obľubou používame ako prísadu do rôznych receptov.

Hodí sa nielen k mäsu, rybám či do šalátov, ale aj ako doplnok k mliečnym receptom či šalátom.

Pre dnešok mám pre Vás pripravenú tradičnú kôprovú polievku s vajcom a zemiakmi, ktorá pohladí na duši a rýchlo zasýti hladné krky. 🍲

Vybrali sme pre vás aj recept na zdravú kapustovú polievku z hlávkovej kapusty. A tu je aj naša rýchla zeleninová polievka. Skúste aj ako chutí naša Hokkaido krémová polievka so smotanou. Tu je aj náš recept na klasickú kôprovú omáčku.

 

 

Ingrediencie

(4 porcie)

  • 300 gramov zemiakov
  • 2 plné polievkové lyžice nasekaného kôpru
  • Malé balenie kyslej smotany (cca 200 gramov)
  • 3 lyžice múky
  • Soľ - množstvo podľa chuti
  • Ocot - voliteľné, množstvo podľa chuti (ja som použila jednu polievkovú lyžicu)
  • 1 kávová lyžička drvenej rasce
  • 1 liter vody
  • 4 vajcia uvarené natvrdo

 

 

Tradičná kôprová polievka s vajcom a zemiakmi. Foto - Jaja

 

Postup receptu

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť do vody. Zmes osolíme a pridáme i drvenú rascu.
  2. Múku rozmiešame v kyslej smotane. 
  3. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanovú zátrepku.
  4. Zmes necháme prevariť a pridáme nadrobno nasekaný kôpor s octom. Zamiešame.
  5. Hotovo! Podávame s vajíčkami uvarenými natvrdo.

Dobrú chuť. A tu je zase naša jednoduchá kôprová omáčka so smotanou.

Vybrali sme pre vás aj recept na hrachovú polievku so zemiakmi, jednoduchý recept