Najlepšie cestoviny s lososom a smotanou, jednoduché a chutné. Vyskúšajte rýchly recept na fantastické cestoviny z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Určite si pochutíte. Dobrú chuť vám želáme.

Najlepšie cestoviny s lososom a smotanou - fotorecept kliknite

Cestoviny. Receptov na obľúbené cestoviny nie je nikdy dosť. Dnes prichádzame s novinkou. Dokonalý recept pre tých, ktorí nechcú stráviť v kuchyni veľa času. 

Najlepšie cestoviny s lososom a smotanou. Naše cestoviny si môžete pripraviť aj v bezlepkovej verzii, ak zvolíte cestoviny bez lepku. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste. Rýchlo, zdravo a chutne. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na chutné cestovinové jedlá na teplo, ale aj na studeno, vo forme šalátov. Nech sa páči, inšpirujte sa úžasné cestoviny, recepty so zeleninou, zapekané, s mäsom, omáčky na cestoviny - kliknite

 

Fit recept za pár centov najlepšie cestoviny s tuniakom a paradajkami

Najlepšie cestoviny s lososom a smotanou, rýchle a jednoduché

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia: 30 minút
  • Počet porcií: 2

Fantastické cestoviny s lososom v smotanovej omáčke - ingrediencie

na 1 porciu rátame cca 100 g cestovín

  • 200 g obľúbené cestoviny - pappardelle, tagliatelle, fussili, penne (celozrnné, špaldové, bezlepkové) 
  • 2 menšie kúsky čerstvého lososa
  • 250 ml šľahačková smotana
  • 2 polievkové lyžice masla (1 lyžica na restovanie cibule, 1 lyžica na opekanie lososa)
  • 1 polievková lyžica olivového oleja (na opekanie lososla) 
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku (podľa chuti)
  • strúhaný parmezán (podľa chuti)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, trošku kurkumy (fantastická na kĺby), mletá červená paprika, korenie na ryby, bylinky (pažítka, petržlenová vňať, kôpor), citrónová šťava (podľa chuti)

 

Najlepšie cestoviny s lososom a smotanou. Foto - Nela

 

Fantastické cestoviny s lososom a smotanou - postup receptu 

  1. Najprv si dáme variť vodu na cestoviny. Potom si kúsky čerstvého lososa umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky veľkosti 1,5x1,5 cm. Lososa môžeme upiecť aj vcelku, na panvici s olejom a maslom, z oboch strán dozlatista. Rýchlejšie sú kocky lososa.
  2. Na väčšej panvici si na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme rozotretý cesnak, premiešame. Keď zavonia, pridáme šľahačkovú smotanu a povaríme, aby sa omáčka zredukovala. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením.
  3. Nakrájané kúsky lososa si opečieme na masle a olivovom oleji z každej strany dozlatista. Pridáme korenie podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, kurkumu, červenú papriku, korenie na ryby). Trvá to zopár minút. Dávame pozor, aby sme lososa nevysušili.
  4. Keď nám voda na cestoviny zovrie, pridáme soľ. Vložíme obľúbené cestoviny, ktoré uvaríme podľa návodu. V našom recepte sme zvolili cestoviny pappardelle, výber je však na vás. Smotanová omáčka s losom chutí fantasticky so všetkým druhmi cestovín. 
  5. Uvarené cestoviny scedíme. Bokom si odložíme pohár vody z varenia cestovín, ktorá nám poslúži na zriedenie smotanovej omáčky, ak by bola príliš hustá. Cestoviny nepreplachujeme. Po scedení ich pridáme k smotanovej omáčke s opečeným lososom.
  6. Cestoviny so smotanovou omáčkou a lososom jemne premiešame, pridáme obľúbené bylinky (pažítka, petržlenová vňať) a nastrúhaný parmezán. Ak je potrebné, cestoviny dochutíme, pridáme citrónovú šťavu. Môžeme zriediť s vodou z varenia cestovín.

Tip na záver: Recept bez lepku? K smotanovej omáčke pridajme bezlepkové cestoviny. Ak chceme cestoviny bez výčitiek, pripravme si cestoviny celozrnné, špaldové. Celozrnné potraviny obsahujú omnoho viac vlákniny, sú výživnejšie a zdravšie. Prospievajú aj nášmu tráveniu. 

Dobrú cestovinovú chuť.

 

 

Inšpirujte sa recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami a parmezánom