Najlepšie jablkové lievance zo zdravšej špaldovej múky, jogurtu a úžasného kvásku. Ak ražný kvások nemáte, môžete pridať sódu bikarbónu alebo prášok do pečiva. Jednoduchý a zdravý recept pre každého so značkou Ženy meste. Pochutí si celá rodina.

Najlepšie jablkové lievance - fotorecept kliknite

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka skvelý recept na fantastické jablkové lievance, ktoré sú nielen veľmi chutné, ale aj výživné a zdravé.

Nech sa páči. Inšpirujte sa. Vaše detičky sa budú oblizovať.

Lievance sú výborné nielen na raňajky, desiatu, ale aj olovrant a večeru. Milujú ich predovšetkým deti. Ich príprava je rýchla a nenáročná.

Jednoduché a zdravé, najllepšie jablkové lievance z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Sladké maškrtenie želáme.

Inšpirujte sa najlepšie banánové palacinky, zdravý recept

Najlepšie jabkové lievance, ktoré si jednoducho zamilujete

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas kysnutia pri použití ražného kvásku: 2-3 hodiny
  • Čas kysnutia pri použití sódy bikarbóny, prášku do pečiva: 10 minút
  • Počet kusov: cca 16 (podľa veľkosti)
  • Počet porcií: 4-5

 

Fantastické domáce jablkové lievance - ingrediencie                                    

  • 3 ks jablko strednej veľkosti
  • 150 ml hustého bieleho jogurtu
  • 2 ks vajce
  • 150-200 g hladkej špaldovej (hladkej) múky (podľa potreby, hustoty cesta)
  • 2 polievkové lyžice medu (kryštálového alebo trstinového cukru)
  • 1 malá lyžička mletej škorice (lievance nielen dochutí, výborne naštartuje aj náš organizmus)
  • 1 polievková lyžica ražného kvásku alebo 1 malá lyžička sódy bikarbóny alebo 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • na pečenie lievancov: olej podľa potreby

 

 

Najlepšie jablkové lievance (s kváskom, sódou bikarbónou alebo práškom do pečiva). Foto - Nela

 

Fantastické domáce jablkové lievance - postup receptu 

  1. Jablká ošúpeme, nastrúhame na hrubšie rezance. Do misky pridáme biely jogurt, vajcia, med (cukor), škoricu a ražný kvások (sódu bikarbónu, prášok do pečiva). Postupne zapracujeme múku, nakoniec pridáme jablká.
  2. Vznikne nám vláčne cesto. Pri použití ražného kvásku cesto prikryjeme fóliou a necháme ho kvasiť 2-3 hodiny na teplejšom mieste. Ak použijeme sódu bikarbónu alebo prášok do pečiva, cesto necháme odležať 10 minút.
  3. Jablkové lievance pečieme na rozohriatej panvici s troškou oleja, aby neboli mastné. Môžeme použiť aj originálnu panvicu na lievance, alebo tvarujeme lyžicou kôpky, ktoré rozotrieme do tvaru lievancov, priemer cca 8 cm.
  4. Jablkové lievance pečieme na jemnom stupni dozlatista z jednej strany, potom ich opatrne otočíme, a dopečieme aj z druhej strany do zlata. Domáce jablkové lievance chutia najlepšie čerstvo upečené, pripravené s láskou. 

Tip na záver: Nemáte doma jablká, ale máte chutné hrušky? Môžete ich zameniť do našich lievancov. Hotové lievance zlepíme džemom, najlepšie domácim, zdobíme čerstvým ovocím, ovocnou omáčkou, namiesto šťahačky môžeme vylepšiť hustým bielym jogurtom, poliať roztopenou čokoládou. Mňam.

Dobrú sladkú a zdravšiu chuť. Skúste aj recept na klasické lievance. Alebo aj recept na naše jednoduché lievance.

Vyskúšajte aj recept na najlepšie hrnčekové palacinky pre celú rodinu