Pudingový dezert, keď vás prekvapí návšteva. Rýchly recept so značkou Ženy v meste, ktorý chutí úžasne.

Pudingový dezert - fotorecept kliknite

Neočakávaná návšteva a vy nemáte žiaden koláčik? My vám poradíme, za 10 minút máte skvelú sladkú dobrotu na stole.

Postačí vám iba mlieko, puding, kyslá smotana, piškóty a ľubovoľné ovocie. Vynikajúci lahodný dezert pre všetky maškrtné jazýčky. Inšpirujte sa.

Nepečiete? Kuchyňa portálu Ženy v meste myslí aj na vás. Mnoho z nás obľubuje práve tie nepečené svieže dezerty, ktoré sú nenáročné na prípravu a efekt je zaručený. Dnes sme si pre vás pripravili pudingový dezert s ovocím, ktorý si určite obľúbite.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás denne pripravuje nové recepty s veľkým nadšením. V ponuke máme mnoho nepečených koláčov a dezertov, aby sme ulahodili všetkým. Stačí si len vybrať. Skvelé nepečené guľky marlenka, zdravé datľové guličky, fantastické kokosové guľky rafaelo, šuhajdy v zdravšej verzii a mnoho iných. Sladké maškrtenie aj bez pečenia. Recepty so značkou Ženy v meste, ktoré sa tešia veľkej obľube.  

Skvelá nepečená torta pre oslávenca vynikajúca nepečená tvarohová torta s ovocím

Fantastický pudingový dezert, ktorý si obľúbite

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Lahodný pudingový dezert s ovocím - ingrediencie

  • 500 ml mlieko
  • 1 Zlatý klas (40 g) alebo iný obľúbený puding (vanilkový, čokoládový, kokosový...)
  • 2 ks vanilínový cukor
  • kryštálový cukor podľa chuti (ak máme radi sladšie)
  • 1 ks kyslá smotana (200 ml), môže byť aj biely jogurt
  • na zdobenie: čerstvé alebo kompótové ovocie, piškóty (pri bezlepkovej verzii piškóty bezlepkové), granko alebo hoblinky čokolády, lístky medovky alebo mäty

 

 

Pudingový dezert, keď vás prekvapí návšteva. Foto - Nela

 

Pudingový dezert s ovocím - postup receptu

  1. Do hrnca dáme variť mlieko s cukrom. Odoberieme si 2 dl teplého mlieka vedľa do hrnčeka a primiešame Zlatý klas alebo iný obľúbený puding.
  2. Vymiešané mlieko so Zlatým klasom vrátime späť do hrnca a uvaríme na miernom stupni krémový puding. Pripravíme si ovocie, ktoré zvolíme.
  3. Uvarený puding necháme trochu vychladnúť a ešte do vlažného primiešame kyslú smotanu. Môžeme zvoliť aj biely jogurt, ak kyslú smotanu nemáme. 
  4. Vynikajúci lahodý krém vrstvíme do pohárov, prekladáme ovocím a piškótami, posypeme grankom alebo čokoládou, pridáme lístok medovky, mäty.

Tip na záver: Ak chceme pudingový krém ešte jemnejší a nadýchanejší, a máme samozrejme čas, tak ho prešľaháme. Lahodný krém môžeme podávať v pohároch klasických, efektne však vyzerá v pohári na stopke. Ako si ho dozdobíme, je len na nás. Či to bude čerstvé ovocie, lístky mäty alebo medovky, hoblinky čokolády, zaručene bude chutiť fantasticky. 

Sladké maškrtenie.

 

 

Vybrali sme pre vás chutný a zdravý marhuľový dezert pre celú rodinu