Vynikajúca čokoládová RAW torta bez výčitiek. Kuchyňa portálu Ženy v meste prichádza s ďalšou novinkou. Keďže recepty pre vás pripravujeme s nadšením, prijímame aj nové výzvy.

Vynikajúca čokoládová raw torta bez výčitiek - fotorecept kliknite

Ak ste zástancami moderného životnému štýlu, tak potom zdravý recept na vynikajúcu čokoládovú RAW tortu bez výčitiek vás určite zaujme. Tradičné, moderné, zdravé, fit, bez lepku. Jednoduché a skvelé. To sú recepty so značkou Ženy v meste.

RAW strava znamená v preklade živá, surová strava. Je veľmi výživná a prospešná pre náš organizmus. Keď ste o nej ešte nepočuli, nevadí. Pripravujeme pre vás zaujímavý blog o tomto stravovaní, ktorý bude veľmi zaujímavý. Nechajte sa prekvapiť. Našu chutnú RAW tortičku si môžete pripraviť už teraz, pretože jej príprava je rýchla a jednoduchá.

Inšpirujte sa recept na skvelý medovo-orechový fit koláčik, jednoduchý a zdravý

Zdravá čokoládová RAW torta

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 8-10

 

 

 

Chutná čokoládová RAW torta - ingrediencie                             

  • nepečený RAW korpus
  • 150 g kešu orechy nesolené (namočené min. 8 hodín vo vode)
  • 45 g strúhaný kokos
  • 3 zarovnané polievkové lyžice medu
  • lahodný RAW krém
  • 3 ks zrelé banány strednej veľkosti
  • 100 g mandle lúpané nesolené (namočené min. 2 hodiny vo vode)
  • 50 g kakao
  • 50 g datle
  • 100 ml kokosový olej
  • 3 zarovnané polievkové lyžice medu
  • 200 ml voda
  • na zdobenie: strúhaný kokos, mandle, kešu orechy, čerstvé ovocie
  • papier na pečenie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Vynikajúca čokoládová RAW torta bez výčitiek. Foto - Nela

 

Rýchla čokoládová RAW torta - postup receptu

  1. Najprv si namáčame kešu orechy. Potrebujeme min. 8 hodín. Mandle namáčame min. na 2 hodiny.
  2. Po 8 hodinách kešu orechy scedíme. Pripravíme si ostatné suroviny na zdravý a chutný RAW korpus.
  3. Do robota s nožmi pridáme scedené kešu orechy, strúhaný kokos a med. Rozdrvíme do mazľavej kaše.
  4. Táto hmota je základom našej RAW torty. Pripravíme si okrúhlu tortovú formu s priemerom cca 20 cm.
  5. Na dno formy dáme papier na pečenie, formu uzavrieme a vystrihneme. Potrieme kokosovým olejom.
  6. Do tortovej formy roztlačíme orechové cesto, pomôžeme si plastovou stierkou. Odložíme ho do chladu.
  7. Pripravíme si čokoládový RAW krém. Do robota s nožmi pridáme všetky uvedené zdravé ingrediencie.
  8. Rozmixujeme. Vznikne nám veľmi chutná čokoládová hmota. Takto jednoducho sa pripravuje RAW krém.
  9. Korpus vyberieme z chladu a na neho vylejeme čokoládovo-mandľový krém. Rozotrieme po celej ploche.
  10. Formou potrasieme, aby sa krém zarovnal. Tortu odložíme do chladu aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.
  11. Po hodine, keď krém trochu stuhne, tortu ozdobíme mandľami, orechami, kokosom. Ovocím až nakoniec.
  12. Čokoládovú RAW tortu môžeme vložiť aj do mrazničky, urýchlime tak čas tuhnutia. Bude ešte sviežejšia.

Tip na záver: Vynikajúcu čokoládovú raw tortu nakrájame a opatrne preložíme. Má krémovú a jemnú konzistenciu. Nezabúdajme, je potrebné ju udržiavať v chlade, aby si zachovala svoj tvar. Je neskutočne chutná, plná zdravia a môžete si ju dopirať bez výčitiek. Mňam.

Sladké zdravé maškrtenie.

Vybrali sme pre vás recept na diétnu tortu s vlašskými orechmi a chia semiačkami