Chutná tekvicová nátierka a šošovicová pomazánka, recept na raňajky. Ak hľadáte niečo chutné na raňajky či originálne občerstvenie pre hostí. Tu sú naše overené nátierky.

Tekvicová nátierka a šošovicová pomazánka - fotorecept kliknite

Chlebíky s nátierkami –  také jednoduché a chutné jedlo! Na každodenné použitie alebo aj na elegantný stôl, keď čakáme hostí. Potešíme nimi aj vegetariánov. K ním, samozrejme, chutný chlieb a sme v raji. 🍀

Vybrali sme pre vás aj recept na zdravú nátierku zo zeleného hrášku, lahodná a chutná

 

 

Tekvicová pomazánka - ingrediencie

  • 1 pohár tekvicových semiačok
  • 10 sušených paradajok
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • cca 1 deci olivového oleja
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • pár kvapiek citrónovej šťavy

 

Tekvicová pomazánka - postup receptu

  1. Tekvicové semiačka na pár hodín namočíme, aby zmäkli. Potom ich odcedíme. Zmixujeme „omáčku“, číže olivový olej so sušenými paradajkami, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou. Následne pridávame tekvicové semiačka a mixujeme, aby vznikla nátierka.

 

Tekvicová nátierka a šošovicová pomazánka. Foto - Małgorzata Wojcieszyńska

 

Šošovicová pomazánka s tekvicovými semienkami - ingrediencie

  • 130 gramov červenej šošovice (3/4 pohára)
  • 70 gramov tekvicových semienok (1/2 pohára)
  • 10 sušených paradajok
  • 50 gramov olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej zeleniny a byliniek (alebo bujónová kocka vlastnej výroby)

 

Postup na šošovicovú pomazánku:

  1. Tekvicové semiačka na pár hodín namočíme. Šošovicu opláchneme a potom spolu so sušenou zeleninou a bylinkami uvaríme, až zmäkne (cca 15 minút). Necháme vychladnúť.
  2. Tekvicové semiačka mixujeme a následne pridávame sušené paradajky, olivový olej a všetko spolu mixujeme, aby sme získali konzistenciu nátierky.
  3. Nátierky môžeme uschovávať cca 3 dni v chladničke v uzavretej nádobe, najlepšie sklenenej. Ale je dosť možné, že až toľko nevydržia, keďže sú veľmi chutné.

Dobrú chuť! 🍀

Vyskúšajte aj recept na zdravú cuketovú pomazánku, skvelá! fit RECEPT