Úžasná cuketová pomazánka podľa receptu kuchyne portálu Ženy v meste je výživná a zdravá. Nech sa páči, potešte svoje zdravie.

Cuketová pomazánka je nielen výživná a zdravá, ale aj jej chuť vás milo prekvapí. Je lahodná a svieža. Inšpirujte sa receptom kuchyne portálu Ženy v meste. Dobrú chuť.

Zdravá cuketová pomazánka - fotorecept kliknite

Nátierky sú výborné nielen na raňajky či večeru, ale aj na rôzne oslavy. Za pár minút si vykúzlite úžasnú pochúťku, ktorá je nielen zdravá, ale aj nádherne vyzerá na čerstvom chlebíku či bagetkách.

Pripravili sme pre vás recept na výživnú fazuľovú nátierku pre celú rodinu

Výborná cuketová pomazánka plná vitamínov a živín

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 3-4

 

 

Úžasná a zdravá cuketová nátierka - ingrediencie     

  • 1 ks menšia mladá cuketa (cca 20 cm)
  • 100 g smotanová nátierka (Žervé, Lučina)
  • polievková lyžica masla
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku (prípadne podľa chuti)
  • na ochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma, drvená rasca

 

Zdravá cuketová nátierka. Foto - Nela

 

Úžasná a zdravá cuketová pomazánka - postup          

  1. Cuketu umyjeme, odstránime konce a aj so šupkou nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvici zohrejeme maslo, vložíme cibuľu a orestujeme do sklovita. Pridáme cuketu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou a drvenou rascou. Pridáme roztlačený cesnak podľa chuti. Restujeme 5-10 minút.
  2. Podusenú cuketu necháme vychladiť. Do mixéra pridáme nátierkové maslo (Žervé, Lučinu) a spolu s cuketou rozmixujeme. Vznikne nám krémová lahodná pomazánka. Ak je potrebné, ešte ju dochutíme. Môžeme ju ihneď podávať, ale lepšie je ju nechať v chlade minimálne na jednu hodinu, aby prešli všetky chute a pomazánka vytuhla. 

Tip na záver: Skvelú cuketovú nátierku podávame s tmavým chlebíkom alebo pečivom, vylepšiť ju môžeme petržlenovou vňaťou, kôprom, pažítkou. Pridáme si tak ďalšiu nádielku vitamínu C. Výborne sa hodí aj červená cibuľa alebo šalotka.

Dobrú chuť.

Inšpirujte sa receptom na výbornú nátierku zo zeleného hrášku, lahodnú a chutnú