Najchutnejšia avokádová nátierka. Inšpirujte sa ďalšou skvelou nátierkou z kuchyne portálu Ženy v meste.

Nátierky sú veľmi obľúbené nielen na raňajky, ale aj na večeru. Milujú ich predovšetkým deti. Môžete k nim pridať mnoho zdravých ingrediencií, ktoré veľmi nemusia a v nátierke ich ani neucítia.

Najchutnejšia avokádová nátierka - fotorecept kliknite

Recept z obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste je nielen rýchly, ale naša avokádová nátierka chutí fantasticky. Nech sa páči. Vyskúšajte.

Táto podľa nás najlepšia avokádová nátierka vám určite zachutí. Je lahodná, výživná a veľmi zdravá. Prečo práve avokádo? Je to unikátne ovocie, ktoré prospieva nielen srdcu. Má silné antioxidačné účinky.

Obsahuje zdravé tuky a veľa vlákniny, neobsahujte žiaden cholesterol a sodík. Čo je pre nás ženy veľmi dôležité, omladzuje, napomáha štíhlej línii, peknej pleti, nechtom a vlasom.

Recept z kuchyne portálu Ženy v meste na avokádovú nátierku bude určite chutiť celej vašej rodine. Vyskúšajte ju a napíšte nám do komentárov. Chcete pripraviť nejakú chutnú nátierku alebo obľúbený obed a neviete ako na to? Dajte nám vedieť. Radi vám pripravíme odskúšaný fotorecept.

Prečítajte si aj recept na výborné zdravé raňajky, avokádo s vajíčkom

Najchutnejšia avokádová nátierka, výživná a zdravá

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Počet porcií: 2

 

 

Zdravá avokádová nátierka - ingrediencie

  • 1 ks zrelé avokádo
  • 100 g smotanová nátierka  (žervé, Lučina)
  • 1 strúčik cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie: soľ, horčica, biele mleté korenie (nemusí byť), citrónová šťava (nemusí byť)

 

Najchutnejšia avokádová nátierka. Foto - Nela

 

Chutná avokádová nátierka - postup receptu

  1. Najprv si pripravíme základnú ingredienciu - avokádo, ktoré ošúpeme a zbavíme kôstky. Kôstku nevychadzujeme, pretože je tiež veľmi zdravá. Tip na využitie kôstky z avokáda si prečítajte nižšie.
  2. Do mixéra s nožmi vložíme pripravené avokádo, smotanovú nátierku, cesnak a koreniny. Všetko spolu rozmixujeme. Vznikne nám krémová nátierka, ktorú môžeme ešte dochutiť. Necháme zachladiť.
  3. Našu chutnú avokádovú nátierku podávame na kváskovom chlebíku, tmavom pečive. Dozdobíme obľúbenou zeleninou alebo bylinkami. Ja som zvolila medovku, ktorá dala nátierke zaujímavú chuť. 

Tip na záver: Kôstku z avokáda rozhodne nevyhadzujte. Práve táto časť obľúbeného ovocia je najvýživnejšia. Stačí ju iba nastrúhať ako muškátový oriešok a pridať do nátierok, smoothie, ale aj do iných už tepelne upravených jedál. Tepelnou úpravou stráca tento zázrak na výživnosti.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recepty na výborné nátierky, ktorými ulahodíte hosťom