Najchutnejšia avokádová nátierka. Inšpirujte sa ďalšou skvelou nátierkou z kuchyne portálu Ženy v meste.
Nátierky sú veľmi obľúbené nielen na raňajky, ale aj na večeru. Milujú ich predovšetkým deti. Môžete k nim pridať mnoho zdravých ingrediencií, ktoré veľmi nemusia a v nátierke ich ani neucítia.
Najchutnejšia avokádová nátierka - fotorecept kliknite
Recept z obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste je nielen rýchly, ale naša avokádová nátierka chutí fantasticky. Nech sa páči. Vyskúšajte.
Táto podľa nás najlepšia avokádová nátierka vám určite zachutí. Je lahodná, výživná a veľmi zdravá. Prečo práve avokádo? Je to unikátne ovocie, ktoré prospieva nielen srdcu. Má silné antioxidačné účinky.
Obsahuje zdravé tuky a veľa vlákniny, neobsahujte žiaden cholesterol a sodík. Čo je pre nás ženy veľmi dôležité, omladzuje, napomáha štíhlej línii, peknej pleti, nechtom a vlasom.
Recept z kuchyne portálu Ženy v meste na avokádovú nátierku bude určite chutiť celej vašej rodine. Vyskúšajte ju a napíšte nám do komentárov. Chcete pripraviť nejakú chutnú nátierku alebo obľúbený obed a neviete ako na to? Dajte nám vedieť. Radi vám pripravíme odskúšaný fotorecept.
Prečítajte si aj recept na výborné zdravé raňajky, avokádo s vajíčkom
Najchutnejšia avokádová nátierka, výživná a zdravá
- Čas prípravy: 5 minút
- Počet porcií: 2
Zdravá avokádová nátierka - ingrediencie
- 1 ks zrelé avokádo
- 100 g smotanová nátierka (žervé, Lučina)
- 1 strúčik cesnaku (podľa chuti)
- na dochutenie: soľ, horčica, biele mleté korenie (nemusí byť), citrónová šťava (nemusí byť)
Najchutnejšia avokádová nátierka s avokádom. Foto - Nela
Chutná avokádová nátierka - postup receptu
- Najprv si pripravíme základnú ingredienciu - avokádo, ktoré ošúpeme a zbavíme kôstky. Kôstku nevychadzujeme, pretože je tiež veľmi zdravá. Tip na využitie kôstky z avokáda si prečítajte nižšie.
- Do mixéra s nožmi vložíme pripravené avokádo, smotanovú nátierku, cesnak a koreniny. Všetko spolu rozmixujeme. Vznikne nám krémová nátierka, ktorú môžeme ešte dochutiť. Necháme zachladiť.
- Našu chutnú avokádovú nátierku podávame na kváskovom chlebíku, tmavom pečive. Dozdobíme obľúbenou zeleninou alebo bylinkami. Ja som zvolila medovku, ktorá dala nátierke zaujímavú chuť.
Tip na záver: Kôstku z avokáda rozhodne nevyhadzujte. Práve táto časť obľúbeného ovocia je najvýživnejšia. Stačí ju iba nastrúhať ako muškátový oriešok a pridať do nátierok, smoothie, ale aj do iných už tepelne upravených jedál. Tepelnou úpravou stráca tento zázrak na výživnosti.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recepty na výborné nátierky, ktorými ulahodíte hosťom