Jednoduchá paradajková omáčka na cestoviny so syrom je úplne najlepšia. Prípravu tejto paradajkovej omáčky zvládne naozaj každý a cestoviny tak budú naozaj chutiť.

Paradajková omáčka na cestoviny

Paradajková omáčka z pretlaku - skvelý a rýchly obed, obľúbený najmä u detí. Recept z kuchyne portálu ženy v meste je vhodný aj pre kuchárky a kuchárov, ktorí sa práve učia variť.

  • Doba prípravy: 10 minút
  • Doba varenia: 25 minút
  • Počet porcií: 6 porcií

Ak bude paradajková omáčka málo hustá, v šejkri rozšľaháme trochu vody s múkou a vlejeme do omáčky. Pokiaľ na opak bude príliš hustá, zriedime vodou.

Prípadne vyskúšajte aj náš recept na najjednoduchšiu syrovú omáčku na cestoviny, prípadne smotanovú. Alebo bolonské špagety. Dobrú chuť od žien v meste. Vyskúšajte aj ďalšie jednoduché a lacné recepty. Ale napríklad aj šampiňónovo-syrovú omáčku na cestoviny.

Ingrediencie na paradajkovú omáčku na cestoviny

  • cibuľa,
  • 4 polievkové lyžice oleja,
  • 5 polievkových lyžíc hladkej múky,
  • 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru,
  • 1,2 l vody,
  • 200 g paradajkového pretlaku,
  • 3 polievkové lyžice kečupu,
  • pol čajovej lyžičky soli,
  • 5 guličiek nového korenia,
  • 2 bobkové listy,
  • 3ks klinčekov,
  • 500g cestovín, vhodné sú napríklad vrtule,
  • tvrdý syr, napríklad eidam na posypanie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na prípravu paradajkovej omáčky na cestoviny

  1. Cibuľu si očistíme, nakrájame na jemno, najlepšie nakrájame pomocou mixéra na drobno.


     
  2. V hrnci na oleji osmažíme pripravenú cibuľu cca 4 minúty.


     
  3. Na osmaženú cibuľu dáme múku, miešame do zlatista.


     
  4. Za stáleho miešania múky, vlejeme studenú vodu.


     
  5. Pomiešame, dáme soľ, cukor, nové korenie, bobkový list, klinčeky a dáme pod pokrievku variť na 20 minút.


     
  6. Po 20 minútach vytiahneme koreniny sitkom a prilejeme paradajkový pretlak. Dáme na 5 minút ešte povariť.


     
  7. Cestoviny uvaríme podľa návodu.


     
  8. Na uvarené cestoviny dáme uvarenú omáčku a môžeme nastrúhať na jemno syr a omáčku posypať syrom.

Tip na záver: Pokiaľ bude omáčka málo hustá, v šejkri rozšľaháme trochu vody s múkou a vlejeme do omáčky. Pokiaľ na opak bude príliš hustá, zriedime vodou. Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke.