Máme pre vás vyskúšaný recept na kyslú polievku z tekvice Hokkaido. Pripravte si ju s nami. Fanstastické kyslá polievka z tekvice Hokkaido poteší všetkých.

Kyslá polievky z tekvice Hokkaido

Táto zdravá a vynikajúca polievka k vám priveje farebnosť do každého dňa v ktorom to oceníte.  Ak neviete povedať nie výbornej chuti tekvice Hokkaido, inšpirujte sa receptom portálu Ženy v meste.

Tekvica Hokkaido pochádza z Japonska. Klasická tekvica je síce indiánska plodina pôvodom zo strednej Ameriky, ale napríkald aj cuketu vyšľachtili v Taliansku

Podobne je to aj s tekvicou Hokkaido. Jej odroda s názvom japonského ostrova sa jednoducho pestuje, niekedy dokáže dorásť do obrovských rozmerov.

Kedysi jedlá z tekvice patrili medzi jedlá chudobných a dobytka. Teraz, vďaka účinkom na ľudský organizmus a skvelej chuti sa stáva vyhľadávanou lahôdkou aj v najlepších reštauráciách.

Doprajte si vitamíny aj v takejto chutnej podobe skvelej polievky aj vy. Tento recept ešte okrem skvelej chute tekvice pridáva zeleninu vo forme mrkvy a zemiakov a skvelú kyslú chuť citróna. Vyskúšajte aj recept na kyslú Hokkaido polievku webu Ženy v meste.

  • Čas prípravy v minútach: 25,
  • Čas varenia v minútach: 20,
  • Počet porcií: 8,

Vyskúšajte aj náš recept na tekvicu Hokkaido pečenú v rúre. Alebo skúste zdravú tekvicovú polievku s haluškami.

Ingrediencie hokkaido polievku na kyslo

(na 8 porcií) 

  • 1 ks menšia tekvica hokkaido,
  • 1 ks väčšia mrkva,
  • 4 ks zemiaky,
  • 1 ks cibuľa,
  • olivový olej,
  • 200 ml smotana na varenie,
  • 1 ks citrón,
  • Na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, sušený zázvor, sušený cesnak (aj čerstvý), mletý muškátový oriešok.

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na kyslú polievku z hokkaido tekvice

  1. Na úvod si očistíme zemiaky a mrkvu. Všetko narežeme na malé kocky. Tekvicu hokkaido si očistíme iba od semiačok a stopky, použijeme ju celú aj so šupkou. Práve v šupke je najviac vitamínov. Tekvicu nakrájame rovnako ako ostatnú zeleninu na kocky.


     
  2. Cibuľu si ošúpeme, nadrobno nakrájame a na olivovom oleji si ju orestujeme. Do cibule pridáme nakrájanú zeleninu. Okoreníme soľou, čiernym korením, cesnakom, zázvorom a chvíľu všetko spolu restujeme.


     
  3. Zmes zeleniny a korenia zalejeme vodou tak, aby bolo všetko zakryté. Dolejeme smotanu na varenie. Tým sa nám polievka nezrazí.


     
  4. Celú zmes varíme do zmäknutia zeleniny. Následne ju stiahneme zo sporáka a tyčovým mixérom polievku rozmixujeme do hladka.


     
  5. Do misky odoberieme približne 1 naberačku rozmixovanej polievky a prilejeme do nej šťavu z jedného citróna. Ak máte radi kyslejšiu polievku, pridajte viac šťavy podľa chuti. Citrón sa výborne hodí k chuti zázvoru a polievka tak dostane exotickejšiu chuť.


     
  6. Polievku z misky potom vlejeme späť do hrnca a premiešame. Vďaka takémuto postupu sa nám nezrazí. Už ju nevaríme. Nakoniec pridáme muškátový oriešok podľa chuti. Do naservírovanej kyslej hokkaido polievky pridáme aj balsamico a podávame.

TIP: Sladko-kyslosť polievky výborne doplní krémový ocot balsamico. Rovnako sa do polievky výborne hodia krutóny z opečeného chleba, ale aj sušené jabĺčka. Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na vianočnú kapustnicu. Alebo napríklad aj hustú fazuľovú polievku s údeným mäsom.