Táto Hokkaido polievka s červenou šošovicou kombinuje výživné ingrediencie s bohatou chutí a jednoduchou prípravou, čo ju robí ideálnou voľbou pre zdravé a chutné stravovanie. Flexibilita a prispôsobivosť receptu na rôzne stravovacie preferencie ju radia medzi najlepšie voľby pre lahodnú a vyváženú stravu.
Hokkaido polievka s červenou šošovicou
V chladné jesenné dni predstavujú husté polievky skvelý spôsob ako sa zahriať. Do žalúdka sa pýta niečo teplé a ideálna je práve hokkaido polievka s červenou šošovicou.
Rýchla a jednoduchá polievočka na prípravu je obohatená o červenú šošovicu, ktorá nielen podporí jej farebnosť, ale zaistí pocit sýtosti na dlhšiu dobu. Je veľmi zdravá, bohatá na kvalitné živiny a rastlinné bielkoviny.
Je vhodná pre vegetariánov, vegánov, celiatikov i ľudí s laktózovou intoleranciou. Pocit zahriatia dodáva práve chilli paprička a zázvor.
Prečo?
Tento recept na krémovú polievku z hokkaido tekvice a červenej šošovice je obľúbený z viacerých dôvodov:
- Výživná hodnota: Hokkaido tekvica a červená šošovica sú oba výživné ingrediencie, bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Táto polievka je teda nielen chutná, ale aj výživná a môže byť súčasťou zdravého stravovania.
- Jednoduchosť prípravy: Aj keď recept vyžaduje niekoľko krokov, všetky sú relatívne jednoduché a nevyžadujú špeciálne kuchynské zručnosti. Tento recept je preto prístupný pre kuchárov rôznych úrovní zručností.
- Bohatá chuť: Kombinácia tekvice, červenej šošovice a ostatných zložiek, ako je zázvor, cesnak a chilli, vytvára komplexnú a lahodnú chuť. Kokosové mlieko navyše pridáva krémovú textúru a trochu exotiky.
- Flexibilita: Recept je veľmi flexibilný a umožňuje prispôsobenie podľa osobných preferencií. Môžete pridať viac alebo menej chilli, zmeniť množstvo kokosového mlieka alebo pridať ďalšie bylinky a korenia.
- Rôznorodosť použitia: Táto polievka môže byť servírovaná ako predjedlo, ľahký hlavný chod alebo ako súčasť väčšieho jedálneho menu.
- Vhodnosť pre rôzne stravovacie štýly: Recept je vhodný pre vegetariánov a môže byť prispôsobený aj pre vegánov (ak zvolíte vhodný vývar a overíte, že použité kokosové mlieko je vegánske).
Zhrnuté a podčiarknuté, táto polievka je obľúbená preto, lebo je výživná, chutná, jednoduchá na prípravu a prispôsobiteľná, čo ju robí výbornou voľbou pre mnohých ľudí.
Tu je aj klasický recept na Hokkaido polievku, tu zase recept na pečenú hokkaido polievku. A tu je zase kyslá tekvicová polievka. Skúste aj recept na pyré z Hokkaido tekvice. Máme aj recept na hokkaido polievku vegan.
- Čas prípravy: 30 min.
- Čas varenia: 10 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
- 120 g tekvice hokkaido,
- 50 g červenej šošovice,
- 50 g póru,
- 1 malá cibuľa,
- 1 strúčik cesnaku,
- kúsok čerstvého zázvoru,
- 1 chilli paprička (voliteľné),
- 1 PL repkového oleja,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- štipka muškátového orieška,
- 3 guličky nového korenia,
- 50 ml kokosového mlieko,
- 350 ml voda / vývar,
Postup receptu
- Potrebné množstvo hokkaido tekvice nakrájame aj so šupkou na malé kocky a dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 15-20 minút. Zatiaľ si umyjeme a ošúpeme ostatné druhy zeleniny.
- Všetku zeleninu, okrem tekvice, nakrájame na menšie kúsky zhruba rovnakej veľkosti. Počkáme kým sa tekvica neupečie a vyberieme ju z rúry.
- V hrnci zohrejeme lyžicu oleja a ako prvú opekáme cibuľu s novým korením.
- Asi po 2-3 minútach prihodíme zvyšok zeleniny: pór, cesnak, zázvor, chilli. Za neustáleho miešania opekáme 1-2 minútky.
- Prilejeme vodu (alebo ideálne zeleninový vývar), pridáme upečenú tekvicu a prepláchnutú šošovicu. Varíme do zmäknutia šošovice, čo trvá asi 7 minút.
- Nakoniec polievku rozmixujeme a zjemníme kokosovým mliekom. Množstvo kokosového mlieka je na vás, podľa požadovanej výslednej hustoty polievky. Dosolíme a dokoreníme. Pri servírovaní postrúhame navrch štipku muškátového orieška.
Dobrú chuť, takýto je výsledok. Vyskúšajte si s nami pripraviť aj krémovú polievku z červenej šošovice.
Videorecept