Rýchly jednoduchý dezert, recept na hroznové vrkôčiky. Vyskúšajte efektné pečené vrkôčiky zdobené hroznom – dezert, ktorý je lákavý už na pohľad.

Rýchly jednoduchý dezert na hroznové vrkôčiky - fotorecept kliknite

Za hodinku máte pripravené a aj upečené hroznové vrkôčiky. Množstvo v recepte vystačí na 12 kusov – teda tak akurát pre menšiu návštevu, ci len tak poobede ako dezert.

Vybrali sme pre vás aj recept na výborné koláčiky, cesto plnené mletým mäsom. Recept originál

 

Rýchly jednoduchý dezert na hroznové vrkôčiky - Ingrediencie na cesto

  • 450 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 75 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 175 ml vlažného mlieka
  • 100 g rozpusteného masla
  • 1 vajce, 1 bielok
  • Na náplň:
  • 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker
  • 300 ml mlieka
  • 50 g cukru

 

Ingrediencie na potretie a ozdobenie

  • 1 žĺtok
  • 1 PL mlieka
  • Na ozdobenie:
  • 400 g hrozna bez jadierok
  • 1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker
  • 250 ml vody
  • 2 zarovnané PL cukru
  • Ešte potrebujeme:
  • 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Rýchly jednoduchý dezert, recept na hroznové vrkôčiky. Foto - Dr. Oetker

 

Rýchly jednoduchý dezert na hroznové vrkôčiky - postup receptu

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo, vajce a bielok a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas podľa návodu na obale, ale s 300 ml mlieka a 50 g cukru a necháme vychladnúť.
  3. Z vykysnutého cesta na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme valček a nakrájame ho na 12 rovnakých dielov. Každý diel rozdelíme na 3 menšie diely a vytvoríme valčeky dlhé asi 15 cm.
  4. Z troch valčekov upletieme vrkoč, jeho konce spojíme a nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Venčeky potrieme pomocou štetca alebo pierka žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Do každého venčeka nanesieme náplň.
  6. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme: Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4, Doba pečenia: asi 15 minút
  7. Upečené venčeky necháme vychladnúť. Na ozdobenie nanesieme hrozno do stredu venčekov. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a venčeky ním pomocou štetca alebo pierka potrieme.

Tip: Venčeky môžeme podávať so šľahačkou. Dobrú chuť! 💚

 

Prečítajte si aj skvelé marcipánové rožteky, recept na hodinku