Výborný kuskus s kuracím mäsom ako od šéfkuchára, recept ako pripraviť kuskus. Vyskúšali ste už kuskus? Je nielen zdravý, vhodný pri rôznych diétach, ale aj jeho príprava je úplne jednoduchá.

Výborný kuskus s mäsom, recept ako pripraviť kuskus - fotorecept kliknite

Kuskus je jemnozrnná cestovina. Vyrába sa mletím a drvením tvrdozrnnej pšenice – semoliny. Obsahuje veľa uhľohydrátov, bielkoviny, vlákninu, vitamíny skupiny B, E, vápnik, fosfor, železo a čo je najlepšie, minimum tuku.

Nachádzajú sa v ňom aj antioxidanty, ktoré chránia telo pred rôznymi chorobami. Vyskúšajte tento náš recept ako pripraviť kuskus doma a dajte nám pod receptom v diskusii vedieť ako vám chutil. Želáme dobrú chuť! ❤️

Vybrali sme pre vás aj recept na super avokádové pesto, rýchly RECEPT

 

 

Kuskus ako od šéfkuchára, recept ako pripraviť kuskus - ingrediencie

  • 2 šálky kuskusu
  • 2 šálky mrazeného hrášku
  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 1 kus bravčovej panenky
  • 1 väčšia cibuľa
  • olivový olej, maslo, koreniny na dochutenie

 

Výborný kuskus s kuracím mäsom ako od šéfkuchára, recept ako pripraviť kuskus. Foto - Nela

 

kuskus ako od šéfkuchára, recept ako pripraviť kuskus - postup receptu

  1. Kuracie prsia a bravčovú panenku si umyjeme, osušíme. Kuracie mäso si nakrájame na menšie kúsky, pridáme dve polievkové lyžice olivového oleja, okoreníme morskou soľou, kurkumou, mletou rascou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, prípadne inými obľúbenými koreninami (korenie gyros, korenie sušené paradajky a pod.).  Necháme postáť. Panenku si odblaníme, nakrájame na hrubšie kúsky, päsťou roztlačíme, potrieme olivovým olejom. Necháme odpočívať.
  2. Kuskus si dáme do väčšej misy a zalejeme troma šálkami prevarenej vody. Na hrnček kuskusu používame hrnček a pol tekutiny. Pridáme dve lyžice masla, morskú soľ, premiešame, prikryjeme a necháme napučať. Mrazený hrášok si uvaríme, scedíme a pridáme ku kuskusu. Premiešame. Podľa potreby ešte dochutíme.
  3. Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kuracie mäso. Osmažíme. Prikryjeme, aby pustilo vlastnú šťavu. Prilejeme trošku vody a dusíme do mäkka. Môžeme jemne zahustiť solamylom, alebo necháme len takú prírodnú šťavu. Dochutíme podľa potreby.
  4. Panenku si prudko opečieme z každej strany cca 3 minúty, ochutíme soľou, mletým čiernym korením. Preložíme do alobalu, ktorý uzavrieme a necháme odpočívať približne 5 minút.
  5. Ako prílohu môžeme servírovať rôznu grilovanú zeleninu ako paradajky, cuketa, paprika. Dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a posypeme najemno strúhaným tvrdým zrejúcim syrom – parmezánom, alebo pecorinom.

Dobrú chuť! ❤️

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelý baklažán s mozzarellou, RECEPT na zdravé baklažánové lasagne