Najlepšie pečené kačacie prsia, šťavnaté a chrumkavé. osvedčený recept. Kačacie hody so značkou Ženy v meste.

Pečené kačacie prsia - fotorecept kliknite

Chcete očariť svoju polovičku a neviete ako na to? Máte obavy? Neváhajte. Pripravte si túto dobrotu podľa nášho osvedčeného receptu a hodujte priamo u vás doma. Vyskúšajte aj poctivú domácu zemiakovú knedľu, ktorej príprava je naozaj jednoduchá. Úspech bude zaručený.

Kačacie a husacie hody. Och, to je aká dobrota. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravuje mnoho tradičných a osvedčených  receptov. Tento krát vám ponúkame recept na najlepšie pečené kačacie prsia.

Plánujeme pre vás aj iné skvelé recepty. Husací vývar so zemiakovými trhancami, pečené kačacie stehná, vynikajúce domáce zemiakové lokše, paštéta z husacej pečene. Máte sa na čo tešiť. Kačacie a husacie hody so značkou Ženy v meste čakajú na svoju premiéru.

Pripravili sme aj tradičný recept na výborný segedínsky guláš, jednoduchý a bez múky

Osvedčený recept ako pripraviť kačacie prsia

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Čas pečenia: 15-20 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Výborné pečené kačacie prsia - ingrediencie                                  

  • 3-4 ks kačacie prsia s kožou
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

Ako pripraviť najlepšie pečené kačacie prsia, šťavnaté a chrumkavé. Foto - Nela

 

Výborné pečené kačacie prsia, šťavnaté a chrumkavé - postup receptu

  1. Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Kožu narežeme zárezmi do šikma, môžeme aj na šachovnicu. Dávame pozor, aby sme nezarezali do kačacieho mäsa. Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán. Pripravíme si rúru, ktorú si predhrejeme na 200 oC. Je to veľmi dôležité, opečené kačacie prsia ihneď vkladáme do vyhriatej rúry.
  2. Pripravíme si kvalitnejšiu panvicu. Na studenú panvicu položíme kačacie prsia stranou kože. Ak by sme kačacie prsia vložili na rozpálenú panvicu, koža by sa hneď pripiekla. Na sporáku zapneme maximum a mäso zo strany kože opekáme približne 5 minút do červena. Potom otočíme, na strane mäsa opekáme ďalšie cca 4 minúty.
  3. Takto opečené kačacie prsia preložíme na pekáčik aj so šťavou, ktorú pri opekaní pustili. Položíme ich kožou hore. V rozohriatej rúre ich pečieme približne 10 minút, záleží od veľkosti kačacích pŕs. Skontrolujeme. Je dôležité, aby sa kačacie prsia prepiekli (neostali surové), ale zároveň ostali aj úžasne šťavnaté. Vtedy budú dokonalé.

Tip na záver: Ak chceme kožu ešte chrumkavejšiu, po upečení kačacích pŕs v rúre ich ešte stranou kože opečieme do chrumkava na rozohriatej panvičke. Trvá to chvíľu. Hotové kačacie prsia necháme odpočinúť 5 minút, aby mäsko odležalo. Potom ho krájame na plátky. Podávame s obľúbenou kapustou a knedľou. Vyskúšajte tú našu, domácu zemiakovú. Úspech bude zaručený.

Dobrú hodovú chuť.

Vybrali sme pre vás osvedčený recept na výbornú koložvársku kapustu