Najlepšie pečené kačacie prsia, šťavnaté a chrumkavé, osvedčený recept. Skvelá chuť kačacích pŕs so značkou Ženy v meste.

Pečené kačacie prsia

Chcete doma očariť a neviete ako na to? Pripravte si pečené kačacie prsia podľa nášho osvedčeného receptu a hodujte priamo u vás doma. Rezne z kačacích pŕs ako z reštaurácie.

Kačacie a husacie hody, to je aká dobrota. Urobiť môžete aj husací vývar so zemiakovými trhancami, pečené kačacie stehná, vynikajúce domáce zemiakové lokše, paštétu z husacej pečene. Máte sa na čo tešiť. Kačacie a husacie hody so značkou Ženy v meste čakajú na svoju premiéru. Pripravte si k nim dusenú červenú kapustu.

Osvedčený recept ako pripraviť kačacie prsia

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Čas pečenia: 15-20 minút
  • Počet porcií: 4

 

Výborné pečené kačacie prsia - ingrediencie                                  

  • 3-4 ks kačacie prsia s kožou
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Ako pripraviť najlepšie pečené kačacie prsia, šťavnaté a chrumkavé. Foto - Nela

 

Výborné pečené kačacie prsia, šťavnaté a chrumkavé - postup receptu

  1. Kačacie prsia najskôr umyjeme a osušíme. Kožu narežeme zárezmi do šikma, môžeme aj na šachovnicu. Dávame pozor, aby sme nezarezali do kačacieho mäsa. Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán. Pripravíme si rúru, ktorú si predhrejeme na 200 oC. Je to veľmi dôležité, opečené kačacie prsia ihneď vkladáme do vyhriatej rúry.
  2. Pripravíme si kvalitnejšiu panvicu. Na studenú panvicu položíme kačacie prsia stranou kože. Ak by sme kačacie prsia vložili na rozpálenú panvicu, koža by sa hneď pripiekla. Na sporáku zapneme maximum a mäso zo strany kože opekáme približne 5 minút do červena. Potom otočíme, na strane mäsa opekáme ďalšie cca 4 minúty.
  3. Takto opečené kačacie prsia preložíme na pekáčik aj so šťavou, ktorú pri opekaní pustili. Položíme ich kožou hore. V rozohriatej rúre ich pečieme približne 10 minút, záleží od veľkosti kačacích pŕs. Skontrolujeme. Je dôležité, aby sa kačacie prsia prepiekli (neostali surové), ale zároveň ostali aj úžasne šťavnaté. Vtedy budú dokonalé.
  4. Pripravte si kačacie prsia aj podľa našich fotiek - fotorecept kliknite

Tip na záver: Ak chceme kožu ešte chrumkavejšiu, po upečení kačacích pŕs v rúre ich ešte stranou kože opečieme do chrumkava na rozohriatej panvičke. Trvá to chvíľu. Hotové kačacie prsia necháme odpočinúť 5 minút, aby mäsko odležalo. Potom ho krájame na plátky. Podávame s obľúbenou kapustou a knedľou. Vyskúšajte tú našu, domácu zemiakovú. Úspech bude zaručený.

Dobrú hodovú chuť. Vybrali sme pre vás aj  recept na výbornú koložvársku kapustu