Najlepší šampiňónový perkelt, recept na výborné šampiňóny na smotane. Pripravte si s nami výborný obed zo šampiňónov podľa overeného receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.
Šampiňónový perkelt, šampiňóny na smotane
Ak chcete vymeniť mäso za niečo iné, ponúkame jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na šampiňónový perkelt.
Pochutnáte si na ňom, či ho urobíte z hlivy ustricovej alebo z čerstvých šampiňónov.
Šampiňóny majú nízku energetickú hodnotu a tiež antibakteriálne a antibiotické účinky. Britskí vedci dokonca zistili, že výrazne zlepšujú priebeh cukrovky.
Vyskúšajte aj recept na fantastický klasický stroganov. Vyskúšajte aj naše nápady ako zahustiť perkelt bez múky.
Najlepší šampiňónový perkelt
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas dusenia: 20 minút
- Počet porcií: 5
Šampiňóny na smotane, šampiňónový perkelt - ingrediencie
- 1 väčšia cibuľa,
- 500 gramov čerstvých šampiňónov,
- olivový olej,
- soľ,
- čierne korenie,
- červená paprika,
- kurkuma, vegeta,
- 1 paradajkový pretlak,
- 1 šľahačková smotana,
- 1 PL polohrubej múky,
- citrón,
Najlepší šampiňónový perkelt, recept na výborné šampiňóny na smotane. Foto - Miriam Zsilleová
Šampiňónový perkelt, šampiňóny na smotane - postup receptu
- Šampiňóny očistíme a nakrájame na mesiačiky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na panvici s troškou olivového oleja, hodíme na ňu nakrájané šampiňóny.
- Pridáme červenú papriku, korenie a soľ a zalejeme vodou tak, aby boli šampiňóny zaliate.
- Po asi 10 minútach pridáme paradajkový pretlak a dusíme, kým si šampiňóny mäkké.
- Na záver pridávame šľahačkovú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme prevrieť. Dochutíme, môžeme pridať pár kvapiek citróna a vegetu.
Tip na záver: Šampiňónový perkelt podávame s cestovinou alebo knedľou. V oboch variáciách vám bude zaručene chutiť.
Dobrú chuť. 👌
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný špíz so šampiňónmi