Najlepší šampiňónový perkelt, recept na výborné šampiňóny na smotane.  Pripravte si s nami výborný obed zo šampiňónov podľa overeného receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Šampiňónový perkelt, šampiňóny na smotane

Ak chcete vymeniť mäso za niečo iné, ponúkame jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na šampiňónový perkelt.

Pochutnáte si na ňom, či ho urobíte z hlivy ustricovej alebo z čerstvých šampiňónov.

Šampiňóny majú nízku energetickú hodnotu a tiež antibakteriálne a antibiotické účinky. Britskí vedci dokonca zistili, že výrazne zlepšujú priebeh cukrovky.

Vyskúšajte aj recept na fantastický klasický stroganov  Vyskúšajte aj naše nápady ako zahustiť perkelt bez múky.

Najlepší šampiňónový perkelt

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas dusenia: 20 minút
  • Počet porcií: 5

 

 

Šampiňóny na smotane, šampiňónový perkelt - ingrediencie

  • 1 väčšia cibuľa,
  • 500 gramov čerstvých šampiňónov,
  • olivový olej,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • červená paprika,
  • kurkuma, vegeta,
  • 1 paradajkový pretlak,
  • 1 šľahačková smotana,
  • 1 PL polohrubej múky,
  • citrón,

 

 

Najlepší šampiňónový perkelt, recept na výborné šampiňóny na smotane. Foto - Miriam Zsilleová

 

Šampiňónový perkelt, šampiňóny na smotane - postup receptu

  1. Šampiňóny očistíme a nakrájame na mesiačiky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na panvici s troškou olivového oleja, hodíme na ňu nakrájané šampiňóny.
  2. Pridáme červenú papriku, korenie a soľ a zalejeme vodou tak, aby boli šampiňóny zaliate.
  3. Po asi 10 minútach pridáme paradajkový pretlak a dusíme, kým si šampiňóny mäkké.
  4. Na záver pridávame šľahačkovú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme prevrieť. Dochutíme, môžeme pridať pár kvapiek citróna a vegetu.

Tip na záver: Šampiňónový perkelt podávame s cestovinou alebo knedľou. V oboch variáciách vám bude zaručene chutiť.

Dobrú chuť. 👌

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný špíz so šampiňónmi