Výborný špíz so šampiňónmi, recept v rúre. Rozmýšľate čo chutné a rýchle na obed alebo večeru? Máte radi šampiňóny? Ponúkame recept na výborný špíz so šampiňónmi, ktorý si určite obľúbite.

Výborný špíz so šampiňónmi v rúre - fotorecept kliknite

Vychutnajte si letné, ľahké a chutné jedlo, ktoré si môžete pripraviť počas celého roku. A ak vynecháte slaninu, môžte si tento špíz so šampiňónmi pripraviť s trochou fantázie aj bez mäsa.

Ale ten so slaninkou, no vyskúšajte a dajte nám v diskusii vedieť ako vám chutil. Tešíme sa na vaše komentáre a želáme dobrú chuť. 🍢

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelú cuketa na panvici. Večera z cukety z ktorej nepriberiete

 

 

Výborný špíz so šampiňónmi, recept v rúre - ingrediencie

  • 6 ks čerstvý šampiňón
  • 6 ks cherry paradajka
  • 3 ks menšia cibuľa
  • 100 g tvrdého syra
  • 100 g anglickej slaniny
  • grilovacie korenie

cestíčko:

  • 2 ks vajce
  • 250 ml pivo
  • 220 g hladká múka
  • soľ

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Recept na výborný špíz so šampiňónmi. Foto - autorka

 

Výborný špíz so šampiňónmi v rúre - príprava receptu

  1. Drevené špajdle si namočíme do studenej vody na cca 30 minút (aby sa jednotlivé kúsky lepšie napichovali). Šampiňóny si očistíme, nakrájame na väčšie kúsky. Paradajky nakrájame na polovice, cibuľu na plátky. Tvrdý syr a anglickú slaninu si narežeme na kocky, alebo menšie plátky. Na špajdle napichujeme striedavo jednotlivé kúsky. Jemne okoreníme grilovacím korením.
  2. Pripravíme si cestíčko. V pive si vymiešame hladkú múku (môžeme aj špaldovú), pridáme vajcia, soľ. Urobíme si hustejšie cestíčko (podľa potreby pridáme múku, alebo pivo). Špízy si namáčame do cestíčka a pomaly vyprážame z každej strany. Ak si to chceme uľahčiť, špížy prudko opečieme z každej strany a dopekáme v rúre pri 180o C (spolu so zemiakmi) cca 10 minút.

Recept na špíz so šampiňónmi - prílohy

  1. Výbornou prílohou sú opekané zemiaky, ktoré si pripravíte tak, že ich očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť. Keď zovrú, scedíme, okoreníme grilovacím korením, alebo korením na pečené zemiaky, pridáme bravčovú masť. Premiešame, dáme na plech a pečieme pri teplote 180o C do zlatista. Môžeme si pripraviť aj zeleninový šalát, napr. mrkvový.
  2. Mrkvu si očistíme, nastrúhame. Osolíme, rukou potlačíme, aby sa uvoľnila šťava. Pripravíme si nálev. Do vody pridáme cukor, citrónovú šťavu a olivový olej. Spojíme, prípadne dochutíme, necháme trošku postáť na chladnom mieste.

Dobrú chuť. 🍢

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú plnenú papriku bez ryže pečenú v rúre, RECEPT po francúzsky