Skvelá cuketová omeleta na panvici. Recept na rýchlu a zdravú večeru z kuchyne portálu Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Skvelá cuketová omeleta na panvici - fotorecept kliknite

Cuketa má nerušivú chuť, je plná živín a vitamínov. Recepty z cukety sú rýchle a nenáročné na prípravu. Pripravte si skvelú šťavnatú omeletu na panvici z kuchyne portálu Ženy v meste. Fantastickú večeru máte hotovú za pár minút. Dobrú chuť.

Výborná cuketová omeleta na panvici. Recepty z cukety sú stále viac žiadané. Výhodou cukety je, že si ju môžeme pripraviť na mnoho spôsobov. Cuketa je zelenina, dostupná po celý rok.

Samozrejme, tá najlepšia a najzdravšia je vypestovaná vo vlastnej záhradke. Vyskúšajte náš zdravý recept, ktorý poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj vašu postavu.

Pripravili sme recept na výborné cuketové placky so špaldovou múkou

Šťavnatá cuketová omelena na panvici, recept

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 2

 

 

Výborná cuketová omeleta na panvici - ingrediencie                                                                         

  • 1 ks cuketa strednej veľkosti
  • 1 ks väčšia mrkva
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 polievková lyžica masla
  • na dochutenie: soľ alebo vegeta, kurkuma, (výborná na kĺby), drvená rasca, mleté čierne korenie (nemusí byť)
  • na zálievku: 2,5 dl mlieka, 1 ks väčšie vajce (2 ks menšie), 100 g smotanovej nátierky (alebo Lučina, žervé, prípadne strúhaná mozzarella)
  • na ozdobenie: čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor)

 

Skvelá cuketová omeleta na panvici. Foto - Nela

 

Výborná cuketová omeleta na panvici - postup receptu       

  1. Pripravíme si zeleninu. Cuketu môžeme nastrúhať aj so šupkou, keď je však tvrdá, ošúpeme ju. Ak máme cuketu vodnatú, trochu ju osolíme, necháme postáť, aby pustila vlastnú šťavu. Potom ju vyžmýkame. Očistenú mrkvu tiež nastrúhame.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na väčšiu panvicu pridáme olivový olej, maslo a cibuľu, restujeme do sklovita. Vložíme nastrúhanú cuketu a mrkvu. Dochutíme soľou (vegetou), kurkumou, drvenou rascou, mletým čierným korením.
  3. Zeleninu opražíme, peknie zavonia. Trvá to zopár minút. Pripravíme si zálievku. V mlieku rozšľaháme vajcia a primiešame smotanovú nátierku (Lučinu, žervé alebo nastrúhanú mozzarellu). Jemne osolíme. Touto zálievkou prelejeme zeleninu.
  4. Panvicu prikryjeme a omeletu dusíme podľa potreby, aby vytuhla. Je plná zeleniny a chutí naozaj fantasticky. Výbornou prílohou je čerstvý zeleninový šalát, dusená či grilovaná zelenina. Chutí aj s opekanými zemiakmi, ale aj dusenou ryžou.

Tip na záver: Na túto omeletu môžete použiť aj patizón alebo tekvicu. Ak sa vám zdá naša cuketová omeleta príliš fádna, s cibuľou orestujte aj kúsok slaninky. Omeletu pekne prevonia a vôňa priláka aj nejedného chlapa.

Dobrú chuť.

Inšpirujte sa fit receptom na vynikajúcu patizónovú omeletu