Najlepšia mandľová torta s tvarohovým krémom. Recept na skvelý bezlepkový zákusok z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte si ho pripraviť s nami.

Mandľová torta s tvarohovým krémom - fotorecept kliknite

V ostatnej dobe sa snažím stravovať trošku zdravšie. Tradičné recepty si trochu pozmením za zdravšie alternatívy.

Pridávam si k hlavnému jedlu kopu zeleniny a dbám na dostatočný prístup bielkovín v strave. Dobrých sladkých koláčikov sa však nikdy nevzdám!

Mandľová torta s tvarohovým krémom je nielen vynikajúca, s iba niečo vyše 200 kalóriami na kúsok.

Ale ešte si na ňom môžu pochutnať aj bezlepkáči, ktorí sa na klasické koláče s múkou môžu iba pozerať smutnými očami.

Vyskúšajte aj výborný recept na skvelý metrový koláč

 

Bezlepkovú mandľovú tortu s tvarohovým krémom - ingrediencie

(1 kruhová forma - 8 porcií)

  • 100 gramov mandľovej múky, 4 vajcia, 2 polievkové lyžice trstinového cukru (prípadne iné sladidlo podľa preferencií),
  • štipka soli,
  • 150 gramov gréckeho jogurtu,
  • 250 gramov polotučného tvarohu,
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva,
  • 2 zrelé banány,
  • Zmes drobného ovocia na dozdobenie (napríklad maliny, čučoriedky, jahody…) 

 

[Antónia Mačingová: Ak chcete SCHUDNÚŤ, skončite s diétami a zmeňte životný štýl - kliknite]

 

Najlepšia mandľová torta s tvarohovým krémom, recept bezlepkový. Foto - Jaja

 

Najlepšia mandľová torta s tvarohovým krémom, postup receptu

  1. Vajcia rozbijeme a oddelíme od seba bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme spolu s cukrom do peny.
  2. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu.
  3. Zmiešame si sypké suroviny na korpus: múku s práškom do pečiva. Pridáme vyšľahané žĺtka, premiešame a potom postupne pridávame a premiešavame sneh z bielok.
  4. Zmes pečieme v okrúhlej forme (priemer 25-28 cm) podloženej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne dvanásť minút, respektíve kým nie je cesto suché. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  5. Zrelé banány (žiadne zelené najdúchy, potrebujeme, aby boli banány dostatočne sladké) rozmixujeme s gréckym jogurtom a tvarohom. Ak sa nám zdá krém málo sladký, môžeme ešte dosladiť podľa chuti.
  6. Krém nanesieme na korpus. Vrch ozdobíme ovocím. Môžeme si uchmatnúť nejaký kúsok hneď (môj prípad), alebo dať mandľovú tortu na nejaký čas do chladničky, aby krém trochu stuhol.

Dobrú chuť! 😍

 

Vybrali sme pre vás aj recept na vynikajúci jablkový koláč