Bryndzová pomazánka je ideálne riešenie, keď chcete pripraviť niečo rýchle a chutné na stretnutie s kolegami. Recepty na obľúbené pomazánky sa na podobných udalostiach vždy výborne uplatnia. A bryndzová nátierka tu jednoznačne vyhráva.

Bryndzová pomazánka

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Počet porcií: 4

Bryndza patrí medzi hlavné slovenské tradičné výrobky zo syra a právom sme na ňu u nás pyšní. Začiatky bryndze sa na Slovensku datujú až do 15. storočia. V 18. storočí u nás potom vznikli aj bryndziarske manufaktúry. Ťažko si predstaviť reprezentatívnu pravú slovenskú večeru alebo obed bez aspoň jedného jedla z bryndze.

Bryndza, a tak aj najlepšia bryndzová pomazánka, je aj veľmi zdravá. Možno ste nevedeli, ale bryndza má protizápalové účinky, znižuje krvný tlak, pomáha činnosti srdca, je výborná na cholesterol, ale aj na kosti.

Pripravte si najlepšiu bryndzovú nátierku, plnú vitamínov a zdravých látok, podľa receptu portálu Ženy v meste aj vy. Jej príprava vám zaberie len zhruba 5 minút. Pomazánka z bryndze je jednoducho najlepšia. Výborná je aj cesnaková pomazánka.

 

Bryndzová pomazánka - ingrediencie

  • Bryndza - 125 g
  • Menšia cibuľa (šalotka) - 1 ks
  • Smotanová nátierka alebo maslo - 100 g
  • Soľ - podľa chuti
  • Čierne Korenie mleté - podľa chuti
  • Mletá červená paprika - podľa chuti
  • Kurkuma - podľa chuti

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.


Najlepšia bryndzová pomazánka - postup prípravy

  1. Pripravíme si vhodnú misku a dáme do nej pokrájanú, očistenú cibuľu, smotanovú pomazánku či maslo a samozrejme bryndzu.



     
  2. Obsah misky rozmixujeme, pridáme čierne korenie, papriku, soľ a kurkumu.


     
  3. Máme vytvorenú skvelú bryndzovú nátierku. Môžeme ju dať chladiť, ale môžeme ju servírovať aj ihneď.


     
  4. Tip na záver: Radi by ste mali najlepšiu bryndzovú pomazánku ešte jemnejšiu, krémovejšiu? Pridajte do nej hustý biely jogurt, asi jednu polievkovú lyžicu. Uvidíte, že výsledok za to stojí!



    Dobrú chuť. Tu je aj naša bryndzová nátierka.