Dip na každú dobrú grilovačku z bieleho jogurtu, cesnaku a čerstvých byliniek. Rýchly, jednoduchý, zdravý a chutný. Skvelý fit recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte, garantujeme vám, že budete milo prekvapení. 

Dip na grilovačku z bieleho jogurtu a cesnaku - fotorecept kliknite

Sezóna grilovačiek je úspešne zahájená. Inšpirujte sa našim novým receptom na chutný a zdravý dip z bieleho jogurtu, cesnaku a čerstvých byliniek.

Náš úžasný dip je skvelý nielen ku grilovanému mäsu či zelenine, výborne doladí aj čerstvý zeleninový šalát. Fantastický dip z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pravidelne pripravuje nové recepty. V najbližších dňoch budeme prinášať aj skvelé recepty na každú dobrú grilovačku.

Budú to nielen recepty zo zeleniny, mäsa, ale aj tipy na vynikajúce marinády. Tešiť sa tiež môžete na pravý kotlíkový guláš, zeleninové šaláty. Grilovacia sezóna so značkou Ženy v meste.

Pripravili sme pre vás aj recept výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom

 

Jogurtový dip na každú dobrú grilovačku - chutný a fit

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 4

Fantastický dip na každú dobrú grilovačku - ingrediencie

  • 400 ml hustý biely jogurt (nízkotučný jogurt nie je vhodný, je riedky)
  • 4 strúčiky roztlačeného cesnaku (podľa chuti)
  • čerstvé bylinky podľa chuti (zelené pierka cibuľky alebo pažítka, petržlenová vňať, kôpor, bazalka)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kajenské korenie (chilli korenie), trochu kurkumy (skvelá na kĺby, pôsobí protizápalovo)

 

 

Dip na grilovačku z bieleho jogurtu, cesnaku a byliniek. Foto - Nela

 

Fantastický dip na každú dobrú grilovačku - postup receptu 

  1. K hustému bielemu jogurtu pridáme rozotretý cesnak podľa chuti.
  2. Ďalej pridáme korenie podľa svojej chuti. Je dôležité vyvážiť chuť.
  3. Do dipu pridáme aj nakrájané zelené pierka z cibule alebo pažítku.
  4. Môžeme pridať petržlenovú vňať alebo čerstvý kôpor, premiešame.

Tip na záver: Zdravý jogurtový dip s cesnakom a bylinkami necháme dobre zachladiť aspoň na 30 minút, aby prešli všetky chute. Bylinky zvolíme podľa obľuby. Náš dip nielen dochutia, dodajú mu aj vitamín C.

Chutné zdravšie grilovanie.

 

 

Inšpirujte sa tradičné grécke tzatziki, recept originál