Domáca tatarka. Vyskúšajte skvelý recept z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý sme pre vás pripravili v spolupráci s autorkou knihy Tak ma mama naučila.

Domáca tatárska omáčka, skvelý recept

Medzi veľmi obľúbené pochúťky v slovenských domácnostiach patrí určite aj tatárska omáčka. Pripravte si s nami jej zdravšiu verziu.

S portálom Ženy v meste sa o tento recept na výbornú domácu omáčku podelila Lucia Chrenko, autorka unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila [kliknite].

Vyskúšajte jeden z knihy jej receptov, ktoré prepájajú tradičné časy s modernou dobou. Taký je aj tento recept na výbornú tatársku omáčku.

Vyskúšajte aj rýchly recept na chutný šalát s cottage cheesom, tuniakom a uhorkami

 

Tatarka z jogurtu - ingrediencie

  • 1 žĺtok
  • 1 KL panenského olivového oleja
  • 1 KL plnotučnej horčice
  • 1 KL práškového cukru
  • 1 hustý biely jogurt (cca 200 g)
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie

 

 

Recept na domácu tatársku omáčku s jogurtom. Foto - Tak ma mama naučila

Domáca tatárska omáčka z jogurtu - postup receptu

  1. Pripravíme si vyššiu šálku na tatarku.
  2. V nej vymixujeme žĺtok a olivový olej do peny. Potom pridáme horčicu, cukor, soľ, čerstvo namleté čierne korenie a ešte spolu raz premixujeme.
  3. Biely jogurt už primiešavame iba ručne.
  4. Na záver dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy.

Tip: Domáca tatarka je výborná aj k surovej a grilovanej zelenine alebo pečeným zemiakom.

Dobrú chuť. 😎

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný mrkvovo-jablkový retro šalátik