Najlepšie kvasené uhorky kvašáky. Máme pre vás najlepší recept na kvašáky, overený postup ako si doma urobiť kvasené uhorky. Vyskúšajte si ich pripraviť s nami.

Kvasené uhorky kvašáky, fotorecept

Skúste si s nami pripraviť kvasené uhorky, nie je to nič zložité.  Kvašáky, alebo aj kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktoré sa v rodinách starostlivo uchovávajú. U nás možno nie sú tak obľúbené ako napríklad v Poľsku, ale je to určite škoda. Je to skutočná pochúťka.

Uhorky ako príslušník čeĺade tekvicovitých rastlín sa ku nám dostali z Indie. Aj Indovia si ich všeliako nakladajú, ale takto nakvasené ich poznáme asi skôr zo strednej Európy. V našom regióne poznáme moravské kvašáky, alebo aj poľské kvašáky.

Treba ich dobre naložiť, uskladniť na teplom mieste, pár dní počkať a výsledok je zaručený. Kvašáky budú chutiť dokonale.

Leto je tu a s ním aj tento najlepší recept na kvašáky, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce. Kvašáky, alebo kvasené uhorky a kch skvelá slano-kyslá chuť sa dokonale hodí k horúcim letným dňom. Doladia tým správnym smerom každé jedlo. No nájdu sa aj ľudia, ktorí si kvašáky vychutnávajú len tak.

  • Čas prípravy v min.: 20
  • Čas na vykvasenie: niekoľko dní
  • Počet porcií: 12

Slovenské kvašáky sú zatiaľ známe menej, tak určite nastal čas. Mnoho Slovákov a Sloveniek si ich pripravuje aj u nás. Tú chuť si rýchlo osvojí každý a najmä počas leta, keď sa v našich podmienkach rodia chutné uhorky, si ich začnete pripravovať aj niekoľkokrát za sezónu.

A ak by ste hľadali recept ako pripraviť chrumkavé sterilizované uhorky, tu je.

Ingrediencie na kvašáky

  • tak 12 kusov čerstvých uhoriek,
  • 1 zväzok kôpru,
  • 2 plátky staršieho chleba,
  • 6 dcl horúcej vody,
  • 1 kávová lyžička soli

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Ako urobiť kvasené uhorky, postup receptu

1. Uhorky si na úvod dôkladne očistíme.

2. Vodu v hrnci jemne nahrejeme s pridaním soli. Do hrnca s osolenou vodou vložíme kôpor a chlieb.

3. Každú z uhoriek nakrojíme na štyri hranolčeky, ale úplne neprekrojíme a postupne ich ukladáme do hrnca.

4. Keď máme všetky uhorky naložené, dolejeme ich vlažnou vodou. Odložíme na teplé miesto, potrebujú pár dní na vykvasenie.

A takto vyzerá výsledok. Dobrú chuť.