Najlepšie kvasené uhorky: Recept na domáce kvašáky

Vychutnajte si najlepšie kvasené uhorky podľa overeného receptu. Pripravili sme pre vás najlepší recept na kvašáky. Vyskúšajte kvasené uhorky s našimi overenými tipmi a postupmi!

Skúste si s nami pripraviť kvasené uhorky, nie je to nič zložité. Kvašáky, alebo aj kvasené uhorky, sú jedným z receptov, ktoré sa v rodinách starostlivo uchovávajú. U nás možno nie sú tak obľúbené ako napríklad v Poľsku, ale je to určite škoda. Je to skutočná pochúťka.

Uhorky, ako príslušník čeľade tekvicovitých rastlín, sa ku nám dostali z Indie. Aj Indovia si ich všeliako nakladajú, ale takto nakvasené ich poznáme asi skôr zo strednej Európy. V našom regióne poznáme moravské kvašáky, alebo aj poľské kvašáky.

Treba ich dobre naložiť, uskladniť na teplom mieste, pár dní počkať a výsledok je zaručený. Kvašáky budú chutiť dokonale.

Leto je tu a s ním aj tento najlepší recept na kvašáky, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce. Kvašáky, alebo kvasené uhorky a ich skvelá slano-kyslá chuť sa dokonale hodí k horúcim letným dňom. Doladia tým správnym smerom každé jedlo. No nájdu sa aj ľudia, ktorí si kvašáky vychutnávajú len tak.

Kvasené uhorky kvašáky: Fotorecept a tipy

  • Čas prípravy: 20 min
  • Čas na vykvasenie: niekoľko dní
  • Počet porcií: 12

Slovenské kvašáky sú zatiaľ známe menej, tak určite nastal čas. Mnoho Slovákov a Sloveniek si ich pripravuje aj u nás. Tú chuť si rýchlo osvojí každý, a najmä počas leta, keď sa v našich podmienkach rodia chutné uhorky, si ich začnete pripravovať aj niekoľkokrát za sezónu. A ak by ste hľadali recept ako pripraviť chrumkavé sterilizované uhorky, tu je.

Ingrediencie na domáce kvašáky

  • 12 kusov čerstvých uhoriek
  • 1 zväzok kôpru
  • 2 plátky staršieho chleba
  • 6 dcl horúcej vody
  • 1 kávová lyžička soli

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Ako pripraviť kvasené uhorky: Postup receptu

1. Uhorky si na úvod dôkladne očistíme.

Očistené uhorky pripravené na kvašáky

2. Vodu v hrnci jemne nahrejeme s pridaním soli. Do hrnca s osolenou vodou vložíme kôpor a chlieb.

Kôpor a chlieb vo vode pripravené na kvašenie

3. Každú z uhoriek nakrojíme na štyri hranolčeky, ale úplne neprekrojíme a postupne ich ukladáme do hrnca.

Nakrájané uhorky pripravené na kvašenie

4. Keď máme všetky uhorky naložené, dolejeme ich vlažnou vodou. Odložíme na teplé miesto, potrebujú pár dní na vykvasenie.

Uhorky naložené a pripravené na kvašenie

A takto vyzerá výsledok. Dobrú chuť. Pre viac informácií o zdravotných výhodách fermentovaných uhoriek navštívte Fermented Pickles Benefit the Gut, Skin, Brain & More - Dr. Axe. Skúste. ajtento jednoduchý recept na slaný nálev na kvašáky.