Vynikajúci kokosový koláč bez múky s čokoládou. Recept ak vám zvýšili bielky. Upečte si vynikajúci kokosovo-čokoládový koláč bez múky so značkou kuchyne Ženy v meste.

Kokosovo-čokoládový koláč bez múky - fotorecept kliknite

Kedže máme v rodine deti, ktoré nemôžu lepok, snažím sa pripravovať rôzne koláče a zákusky, aby sme si zamaškrtili všetci. Tento kokosovo-čokoládový koláč bez múky je úplne jednoduchý a časovo nenáročný. Vynikajúci bezlepkový koláčik hotový za 30  minút. Nech sa páči. Inšpirujte sa.

Vynikajúci kokosovo-čokoládový koláč bez múky. K Vianociam tradične patria suché koláče. Väčšinou do nich pridávame žĺtky a bielky ostanú. Neviete čo s nimi? Upečte si náš jednoduchý koláčik, ktorého príprava je rýchla, a výborná chuť vás milo prekvapí. Recept zo zvyšných bielkov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať.

K Vianociam patria nielen suché koláčiky, plnené koláče, zákusky, ale aj torty. Tradičné, moderné, bezlepkové, pečené či nepečené? Vyberte si z našej ponuky. Vianočné pečenie so značkou Ženy v meste.

Pripravili sme pre vás recept úžasné parudbické perníky-medovníky so slivkovým lekvárom

 

Vynikajúci kokosový koláč s polevou ganache, bez múky

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 15 minút
  • Počet kusov: 12-15 ks

 

 

 Výborný kokosový koláč zo zvyšných bielkov - ingrediencie

na kokosové cesto

  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 3 kopcovité lyžice kryštálového (trstinového) cukru
  • 200 g jemného strúhaného kokosu

na čokoládovú polevu-krém ganache

  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 200 g kvalitnej tmavej čokolády (min. 52%, najlepšie 70%)

na ozdobu: hobliny kokosu alebo jemný strúhaný kokos

 

Vynikajúci kokosovo-čokoládový koláč bez múky. Foto - Nela

 

Výborný kokosový koláč zo zvyšných bielkov - postup receptu

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do jemnej peny, postupne zašľahávame kryštálový (trstinový) cukor do hustej lesklej peny.
  2. K vyšľahaným bielkam opatrne stierkou alebo varechou primiešame strúhaný kokos. Dôkladne premiešame. Cesto je hotové.
  3. Na plech (veľkosť maximálne 30x20 cm) položíme papier na pečenie. Rovnomerne rozvrstvíme kokosovo-bielkové cesto.
  4. Cesto bez štipky múky pečieme pri teplote 180 oC 15 minút. Cesto by malo dostať ružovkastý nádych, nepečieme pridlho.
  5. Polevu ganache si pripravíme tak, že si tmavú čokoládu nalámeme do misky. Šlahačkovú smotanu v kastróliku zohrejeme.
  6. Keď začne bublinkovať, smotanu odstavíme. Zalejeme ňou čokoládu. Necháme chvíľu postáť a potom vymiešame hladký krém.
  7. Krém necháme chvíľu postáť, potom ho rozvrstvíme na vychladnutý korpus. Vidličkou urobíme vlnky. Posypeme kokosom.

Tip na záver: Koláč dáme do chladu aspoň na 30 minút. Krájame ho ostrým nožomAk chceme čokoládovo-kokosový koláčik vyšší, zvolíme menší plech, pečieme aj dlhšie, podľa potreby. Krémovejšia čokoládová poleva ganache? Stačí ju iba prešľahať.

Sladké maškrtenie bez múky.

Najlepší vianočný recept recept na hneď mäkké vianočné perníčky