Najlepšia krémová lososová polievka so zeleninou, recept originál. Ďalší skvelý a zdravý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Dobrú chuť.

Krémová lososová polievka so zeleninou

Krémová lososová polievka so zeleninou. Jednoduchá, chutná, lahodná a výživná. Vyskúšajte zdravý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte svojej rodine skvelú lososovú polievku.

Chutná polievka je výborná aj na obed, ale aj na večeru, zahreje a zasýti. Krémová lososová polievka so zeleninou je pokladom pre naše zdravie, pretože je plná živín a vitamínov. Pochutí si celá rodina. Krémová lososová polievka so zeleninou so značkou Ženy vmeste. Dobrú chuť vám želáme.

Losos patrí medzi najobľúbenejšie druhy rýb. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, mäsko je fantasticky krehké a šťavnaté. Výborne chutí  pečený, varený, pražený, údený, zvykne sa konzumovať aj surový.

Aj keď sa losos radí medzi najtučnejšie ryby, je ľahko stráviteľný. Má vysoký obsah omega 3 mastných kyselín, ktoré podporujú zdravé srdce, cievy, bojujú proti rakovine. Losos obsahuje bielkoviny, vitamíny A, B, D. Losos je skveký aj pre budúce mamičky, pretože jeho zloženie má výrazný vplyv na zdravý vývoj dieťatka.

Recept pre vás výborná krémová polievka z medvedieho cesnaku

Výživná a zdravá

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Ingrediencie

  • 2 menšie kusy čerstvého lososa
  • 3 ks zemiak strednej veľkosti
  • 2 ks mrkva strednej veľkosti
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, soľ, celé čierne korenie, 1 ks bobkový list, trochu kurkumy (výborná na kĺby a zápaly), drvená rasca
  • na zjemnenie: šľahačková smotana (podľa potreby)
  • na ozdobenie: jarná cibuľka, pažítka, petržlenová vňať alebo kôpor

 

 

Krémová losová polievka so zeleninou. Foto - Nela

Postup receptu 

  1. Zemiaky a mrkvy ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky, môžeme však aj väčšie. Očistenú nakrájanú cibuľu orestujeme na masle do sklovita, pridáme zeleninu, ktorú za stáleho miešania restujeme približne 3 minúty.
  2. Orestovanú zeleninu stiahneme zo sporáka, zasypeme mletou červenou paprikou, pridáme rozpolený cesnak, soľ, celé čierne korenie, bobkový list, kurkumu, drvenú rascu. Hrniec vrátime na sporák a všetko minútu orestujeme.
  3. Cesnak pekne zavonia. Polievku zalejeme 1,2 l horúcej vody. Môžeme pridať aj vňať (pierka) jarnej cibuľky alebo petržlenovej vňate, ak obľubujeme, môžeme aj kôpor. Bylinkami si doplníme vitamín C, polievku výborne dochutia.
  4. Zeleninu varíme približne 10 minút do polomäkka, záleží od veľkosti zeleniny. Potom pridáme celého umytého a osušeného lososa s kožou. Polievku varíme už iba 5 minút, aby sa losos nevysušil, ostal krehký, ale aj šťavnatý.
  5. Uvareného lososa vyberieme z polievky, nakrájame. Z polievky odstránime aj bobkový list, čierne korenie. Tretinu polievky odoberieme, rozmixujeme ju a vrátime do polievky. Ak je polievka hustejšia, pridáme ešte horúcu vodu.
  6. Množstvo vody záleží, aké husté polievky obľubujeme. Hotovú lososovú polievku môžeme ešte dochutiť. Nakoniec pridáme smotanu na zjemnenie, v našom prípade sme použili 0,5 dl, povaríme 5 minút. Pridáme lososa a bylinky.

Tip na záver: Nemáte doma lososa, máte však tresku alebo rybie filé? Aj takáto rybacia krémová rybacia polievka bude chutiť úžasne. Doplníte si nielen vitamíny a živiny, chutná polievka vás aj zasýti a zahreje. Dobrú chuť. Vyberte si aj ďalšie recepty ako sa pripravuje krémová polievka.

 

 

Vybrali sme pre vás fantastický losos na masle so zeleninovým pyré