Najlepšie mäsové placky so zeleninou, recept z kuchyne portálu Ženy v meste overený dlhoročnou praxou. Vyskúšajte si s nami pripraviť výborné placky s masom a lečom.

Mäsové placky so zeleninou

Mäsové placky so zeleninovým lečom. Už cez leto tak môžete myslieť na výrobu domáceho leča, ktoré potom využijete v zime aj na prípravu týchto placiek.

Rýchly a jednoduchý recept na výborné jedlo, ktoré sa pokojne dá pripraviť do zásody a vytiahnuť z chladničky počas pár dní kedykoľvek treba. 

Najlepšie sú však na druhý deň, keď prejdú všetky chute. Tieto mäsové placky sú u nás dlhoročnou praxou overený recept. Máme pre vás aj recept - výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom

 

 

Mäsové placky so zeleninou - suroviny

  • 500 g bravčové mäso (kuracie, morčacie, mäkká saláma)
  • 1 veľké lečo (700 ml)
  • 250 g Solamyl (zemiakový škrob – existuje aj bezlepková verzia)
  • 1 dcl  olej,
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica vegety (prípadne korenie podľa vlastného výberu ak nepoužívate vegetu)
  • soľ podľa potreby

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšie mäsové placky so zeleninovým lečom. Foto - Alena Tršková

Postup receptu

  1. Mäso (príp. salámu) nakrájame na rezančeky. Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme odstáť v chladničke najlepšie do druhého dňa, aby navzájom prešli všetky chute.
  2. Zo vzniknutého cesta na panvici vysmážame malé placky. Môžeme vysmažiť vždy len toľko kusov, koľko práve chceme zjesť.
  3. Ostatné „cesto“ skladujeme v chladničke a podľa potreby postupne spotrebujeme.

Dobrú chuť. Skúste aj náš text aká múka na zemiakové placky.

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na obrátené rezne z bravčového karé