Fantastické cestoviny s duseným kalerábom. Recept za pár centov so značkou Ženy v meste sa oplatí vyskúšať. Recept je nielen lacný, ale aj rýchly a úplne jednoduchý.

Fantastické cestoviny s duseným kalerábom - fotorecept kliknite

Cestoviny s duseným kalerábom chutia úžasne. Ak zvolíme cestoviny bez lepku, cestoviny s kalerábom budú vhodné aj pri diéne bez lepku. Naše cestoviny s duseným kalerábom si obľúbi celá vaša rodina.

Cestoviny. Receptov na obľúbené cestoviny nie je nikdy dosť. Dnes prichádzame s novinkou. Recept sa pár centov na cestoviny duseným kalerábom. Poviete si obyčajné jedlo? Vyskúšajte.

Ak chcete cestoviny s kalerábom vylepšiť, primiešajte opečenú slaninu alebo údenú šunku nakrájanú na malé kocky. Inšpirujte sa. Dobrú chuť vám želáme.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na cestoviny, stačí si iba vybrať, nech sa páči úžasné cestoviny s mäsom, zeleninou, zapekané, omáčky, šaláty - kliknite

Vyskúšajte aj recept najlepšie fliačky so sladkou (hlávkovou) kapustou, tradičné a chutné

Fantastické cestoviny s duseným kalerábom, rýchle a veľmi chutné

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 2-3

 

Najlepšie cestoviny s duseným kalerábom - ingrediencie

na 1 porciu rátame cca 100 g cestovín

  • 250 g cestovín - špirálky, fliačky, rezance (celozrnné, špaldové, bezlepkové) 
  • 1 malá lyžička soli na varenie cestovín
  • 2 polievkové lyžice masla 
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti 
  • 1 ks väčší mladý kaleráb 
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca, kurkuma (pôsobí protizápalovo, výborná na kĺby), malá lyžička kryštálovéhoo cukru

 

 

Fantastické cestoviny s duseným kalerábom, lacné a chutné. Foto - Nela

 

Najlepšie cestoviny s duseným kalerábom - postup receptu 

  1. Mladý väčší kaleráb si  očistíme, umyjeme, osušíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle na rezančeky.
  2. Ak máme kaleráb menší, použijeme dva kusy. Cestoviny tak budú oveľa chutnejšie, ale aj šťavnatejšie.
  3. Cibuľu očistíme, umyjeme, nakrájame nadrobno. Na masle si ju orestujeme do sklovita. Pridáme kaleráb.
  4. Kaleráb orestujeme, dochutíme soľou, korením, rascou, kurkumou, cukrom. Pridáme 1,5 dl vody, dusíme.
  5. Trvá to zopár minút. Cestoviny uvaríme, scedíme (neprelievame studenou vodou), zmiešame s kalerábom.

Tip na záver: Obľúbené cestoviny s duseným kalerábom chutia fantasticky aj vo verzii bez mäsa. Môžeme ich však ešte vylepšiť kockami orestovanej slaniny alebo údeného mäsa. Cukor samozrejme vynecháme. Ulahodíme tak aj mužskej polovičke.

Dobrú cestovinovú chuť.

 

 

Inšpirujte sa recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami a parmezánom