Najlepšie cestoviny s tuniakom a paradajkami. Vynikajúci recept za pár centov so značkou Ženy v meste.

Cestoviny s tuniakom a paradajkami - fotorecept kliknite

Cestoviny. Receptov na obľúbené cestoviny nie je nikdy dosť. Dnes prichádzame s novinkou. Dokonalý recept pre tých, ktorí nechcú stráviť v kuchyni veľa času. 

Najlepšie cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami, ktoré si môžete pripraviť nielen vo verzii fit, ale aj pri bezlepkovej diéte. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste. Rýchlo, zdravo a chutne. 

Najlepšie cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami. Cestoviny milujú skoro všetci. Máte radi tuniaka a paradajky? Rýchla a jednoduchá príprava? Tak potom podľa nášho receptu. Výborný obed či večera. Fantastický recept za pár centov so značkou Ženy v meste. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravené aj recepty na skvelé cestovinové šaláty, ktoré sa oplatí vyskúšať, nech sa páči úžasný cestovinový šalát s kuracím mäsom a ananásomfit cestovinový šalát.

Vyskúšajte aj novinku najlepšie špenátové lasagne bez bešamelu

Cestoviny s tuniakom a paradajkami, rýchle a jednoduché

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 2

Vynikajúce cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami - ingrediencie

na 1 porciu rátame cca 100 g cestovín

  • 200 g obľúbené cestoviny - špagety, fussili, penne (celozrnné, špaldové, bezlepkové) 
  • 1 konzerva tuniaka (160 g) v oleji
  • 150 g cherry paradajky
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja (ak zvolíme tuniaka vo vlastnej šťave)
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • nastrúhaný parmezán (iný obľúbený syr)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, bylinky (pažítka, petržlenová vňať, bazalka, oregano)

 

🛒 [Bielo-modré námornícke šaty doplnené červenou točenou šnúrou nikdy nevyjdú z módy - KÚPITE v našom eshope - kliknite tu]

 

Najlepšie cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami. Foto - Nela

 

Vynikajúce cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami - postup receptu 

  1. Na prípravu budeme potrebovať cestoviny, v našom prípade sploštené špagety (najlepšie je zvoliť kvalitnejší druh), konzervu tuniaka, cherry paradajky, cesnak a koreniny.
  2. Na panvicu pridáme olej z tuniaka. Ak zvolíme tuniaka vo vlastnej šťave pridáme 3 polievkové lyžice olivového oleja. Na oleji chvíľu orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak.
  3. Cesnak pekne zavonia. Dávame pozor, aby sa nepripálil. Potom pridáme nakrájané paradajky a tuniaka. Necháme prehriať, dochutíme soľou a mletým čierným korením.
  4. Hneď na začiatku si dáme variť vodu na cestoviny. Keď zovrie, pridáme soľ a obľúbené cestoviny. Uvaríme ich podľa návodu. Ja som zvolila sploštené špagety - Linguine. 
  5. Uvarené cestoviny scedíme. Nepreplachujeme. Pridáme omáčku z teplého tuniaka a cherry paradajok, nastrúhaný parmezán. Premiešame. Môžeme pridať olivový olej.
  6. Hotové cestoviny podávame teplé, ale aj na studeno chutia úžasne. Môžeme k nim ešte primiešať aj bylinky. Výborne sa hodí nakrájaná pažítka, bazalka, ale aj oregano. 

Tip na záver: Ak chceme dokonalý fit recept, cestoviny zvolíme celozrnné alebo špaldové. Pri bezlepkovej diéte si uvaríme samozrejme cestoviny bezlepkové. Pochutí si celá rodina.

Dobrú cestovinovú chuť.

 

 

Inšpirujte sa recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami a parmezánom