Fantastická smotanová omáčka na cestoviny so šunkou, kukuricou a špenátom. Lahodná omáčka, ktorú si zamilujete. Inšpirujte sa receptom kuchyne portálu Ženy v meste. Dobrú chuť vám želáme.
Fantastická smotanová omáčka na cestoviny - fotorecept kliknite
Cestoviny. Receptov na obľúbené cestoviny nie je nikdy dosť. Dnes prichádzame s novinkou. Dokonalý recept na omáčku pre tých, ktorí nechcú stráviť v kuchyni veľa času.
Najlepšie cestoviny s lahodnou smotanovou omáčkou. Určite si pochutíte. Naše cestoviny si môžete pripraviť aj v bezlepkovej verzii, ak zvolíte cestoviny bez lepku. Vynikajúca smotanová omáčka so značkou Ženy v meste. Varte s nami jednoducho a chutne.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na chutné cestovinové jedlá na teplo, ale aj na studeno, vo forme šalátov. Nech sa páči, inšpirujte sa úžasné cestoviny, recepty so zeleninou, zapekané, s mäsom, omáčky na cestoviny - kliknite
Fit recept za pár centov najlepšie cestoviny s tuniakom a paradajkami
Smotanová omáčka - recept pre celú rodinu
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 4
Vynikajúca smotanová omáčka na špagety - ingrediencie
na 1 porciu rátame cca 100 g cestovín
- 400 g obľúbené cestoviny - špagety, pappardelle, tagliatelle, fussili, penne (celozrnné, špaldové, bezlepkové)
- 100-150 g šunky (dusenej, údenej, šunkovej salámy - čo doma máme)
- 2 hrste sterilizovanej alebo mrazenej kukurice
- 2 hrste čerstvého špenátu
- 100-150 g tavený syr alebo smotanová nátierka (Lučina, žervé, mascarpone) - na zahustenie omáčky
- 150 ml mlieko (podľa potreby, môžeme aj vynechať, záleží, koľko omáčky chceme)
- 250 ml šľahačková smotana
- 2 polievkové lyžice masla alebo oleja
- 1 ks menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- strúhaný syr - podľa potreby (parmezán dodá vynikajúcu chuť, môže byť aj eidam, gouda)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, trošku kurkumy (fantastická na kĺby, pôsobí aj protizapálovo)

Fantastická smotanová omáčka na cestoviny. Foto - Nela
Smotanová omáčka na špagety - postup receptu
- Dusenú (údenú) šunku nakrájame na malé kocky, môžeme aj tenšie rezančeky.
- Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno, na masle (oleji) ju orestujeme do sklovita.
- Dáme variť vodu na cestoviny, uvaríme ich podľa návodu počas prípravy omáčky.
- K restovaniu cibule pridáme roztlačený cesnak. Keď zavonia, pridáme aj šunku.
- Ďalej pridáme kukuricu aj tavený syr, zdravšia verzia je však smotanová nátierka.
- Prilejeme aj šľahačkovú smotanu a korenie, soľ, mleté čierne korenie, kurkumu.
- Omáčku prevaríme a pridáme čerstvé listy špenátu, ktoré sme si dôkladne umyli.
- Ak chceme viac omáčky, pridáme ešte mlieko a smotanovú nátierku, prevaríme.
- Aj strúhaný syr smotanovú omáčku zahustí. Pridajte to, čo je doma v chladničke.
- Scedené cestoviny pridáme do omáčky, premiešame a môžeme podávať. Mňam.
Tip na záver: Šunku môžeme aj vynechať. Ak chceme cestoviny bez výčitiek, pripravme si cestoviny celozrnné, špaldové. Celozrnné potraviny obsahujú omnoho viac vlákniny, sú výživnejšie a zdravšie. Prospievajú aj nášmu tráveniu.
Dobrú cestovinovú chuť.
Inšpirujte sa recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami a parmezánom