Fantastická cviklová omáčka na cestoviny. Nech sa páči, recept na skvelú omáčku z cvikly so značkou Ženy v meste. Lahodná omáčka na cestoviny, ktorá poteší aj vaše zdravie. Uvarte si celozrnné alebo špaldové cestoviny a máte výborný fit obed či večeru.

Fantastická cviklová omáčka na cestoviny - fotorecept kliknite

Špagety, špirály, ale aj slimáčiky s vynikajúcou cviklovou omáčkou. Naša omáčka je aj bez lepku, ak zvolíte bezlepkové cestoviny, táto pochúťka bude vhodná aj pri tejto intolerancii. Fantastická cviklová omáčka z dielne kuchyne portálu Ženy v meste pre celú rodinu.

Cestoviny. Receptov na obľúbené cestoviny nie je nikdy dosť. Dnes prichádzame s novinkou. Recept na skvelú lahodnú omáčku z cvikly. Poviete si obyčajné jedlo? Naozaj? Veď práve cvikla je skutočným pokladom pre naše zdravie. Vyskúšajte.

Ak chcete vynikajúcu cviklovú omáčku s cestovinami vylepšiť, pridajte navrch opečené kúsky kurcie mäsa. Inšpirujte sa. Dobrú chuť vám želáme.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na cestoviny, stačí si iba vybrať úžasné cestoviny s mäsom, zeleninou, zapekané, omáčky, cestovinové šaláty - kliknite

Vyskúšajte aj recept najlepšie fliačky so sladkou (hlávkovou) kapustou, tradičné a chutné

Fantastická cviklová omáčka na cestoviny - jednoduchá a veľmi chutná

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Najlepšie cestoviny s cviklovou omáčkou a kukuricou - ingrediencie

na 1 porciu rátame cca 100 g cestovín

  • 400 g obľúbených cestovín - špagety, špirálky, rezance (celozrnné, špaldové, bezlepkové) 
  • 1 malá lyžička soli na varenie cestovín
  • 3 polievkové lyžice masla 
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti 
  • 3 ks uvarená cvikla strednej veľkosti
  • plná hrsť mrazenej kukurice (alebo malá plechovka sterilizovanej kukurice)
  • plná hrsť obľúbeného strúhaného syra (eidam, gouda, parmezán, môže byť aj niva, parmezán)
  • 180-250 ml šľahačková smotana
  • zopár polievkových lyžíc kyslej smotany alebo bieleho jogurtu (podľa chuti)
  • mlieko podľa potreby (na zriedenie omáčky)
  • na dozdobenie: strúhaný parmezán
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená (mletá) rasca, trochu kurkumy (pôsobí protizápalovo, výborná na kĺby), citrónová šťava podľa chuti

 

 

Fantastická cviklová omáčka na cestoviny. Foto - Nela

 

 Najlepšie cestoviny s cviklovou omáčkou a kukuricou - postup receptu 

  1. Uvarenú a ošúpanú cviklu nastrúhame, môžeme na tenšie alebo hrubšie rezančeky.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, potom si ju na masle orestujeme do sklovita.
  3. K cibuli pridáme aj nastrúhanú cviklu a korenie (soľ, čierne korenie, rascu, kurkumu).
  4. Cviklu chvíľu orestujeme a pridáme kukuricu, môžeme zvoliť mrazenú či sterilizovanú.
  5. Tento zeleninový základ na omáčku dusíme cca 10 minút. Potom pridáme aj smotanu.
  6. Do cviklovej omáčky pridáme aj nastrúhaný syr podľa obľuby. Omáčku ešte povaríme.
  7. Do omáčky pridáme kyslú smotanu, môžeme aj biely jogurt, omáčka bude lahodnejšia.
  8. Cviklovú omáčku môžeme zriediť mliekom, ak je hustá, dochutíme aj citrónovou šťavou.
  9. Uvarené cestoviny pridáme k omáčke, premiešame, pridáme ešte nastrúhaný parmezán.

Tip na záver: Cviklu je vhodné uvariť aj deň vopred, pretože potrebujeme na jej uvarenie približne hodinu. Môžeme ju zakúpiť už hotovú, uvarenú, ktorá je v obchodoch bežne dostupná.

Dobrú cestovinovú chuť.

Inšpirujte sa recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami a parmezánom