Špagety s omáčkou z mletého mäsa a paradajok. Skvelý a rýchly recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Špagety s omáčkou z mletého mäsa a paradajok - fotorecept kliknite

Cestoviny milujú deti i dospelí. Kombinácia omáčky z mletého mäsa a paradajkového pyré je neodolateľná. Neviete ako si ju pripraviť? Nech sa páči. Inšpirujte sa rýchlym a jednoduchým receptom z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. 

Cestoviny. Rýchly obed alebo večera. Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov.

Či sú  to zdravé špagety s paradajkami a parmezánom, cestoviny s tekvicovou omáčkou, s medvedím cesnakom, v ponuke máme aj úžasný cestovinový šalát s kuracím mäsom a ananásomfit cestovinový šalát.

Ako novinku uvádzame recept pre celú rodinu, špagety s omáčkou z mletého mäsa a paradajok. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste.

Oplatí sa vyskúšať aj  jednoduché a vynikajúce lasagne, ktoré si zamilujete

 

Najlepšie špagety s omáčkou z mletého mäsa a paradajok

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

 

Omáčka z mletého mäsa a paradajok - ingrediencie

  • 400 g špagety alebo iný druh cestovín (na 1 porciu potrebujeme cca 100 g cestovín)
  • 350 g mletého mäsa (najlepšie mix, 50% hovädzieho a 50% bravčového mäsa)
  • 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 1 ks paradajkové pyré (500 g)
  • 1/2 malej lyžičky kryštálového cukru
  • na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, kurkuma (výborná na kĺby), mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca, sušená bazalka alebo oregano (ak zvolíme bylinky čerstvé, nakrájame ich nadrobno) 
  • na posypanie: parmezán, prípadne iný obľúbený syr

 

Špagety s omáčkou z mletého mäsa a paradajok. Foto - Nela

 

Omáčka z mletého mäsa a paradajok - postup receptu 

  1. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvicu alebo do kastrólika pridáme lyžicu masla alebo oleja a cibuľu orestujeme do sklovita. Cibuľu zasypeme červenou mletou paprikou (cca 1 polievková lyžica), ihneď stiahneme zo sporáka a premiešame.
  2. K orestovanej cibuli s mletou paprikou pridáme mleté mäso, ktoré sme si  zvolili. Vhodné je aj bravčové, hovädzie, prípadne mix. Pridáme korenie, soľ, kurkumu, mleté čierne korenie, celú (drvenú) rascu. Za stáleho miešania mäso orestujeme, zatiahne sa.
  3. Keď mleté mäso zbledne, panvicu alebo kastrólik prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni podusíme 5 minút, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Vďaka tomu získa omáčka lepšiu chuť. Pridáme nastrúhaný alebo roztlačený cesnak podľa obľuby, premiešame. 
  4. Ďalej pridáme paradajkové pyré, trochu cukru na vyváženie chuti, 1,5-2 dl vriacej vody. Záleží, akú hustotu omáčok obľubujeme. Na miernom stupni prikrytú omáčku povaríme približne 20 minút, aby mäso zmäklo. Potom pridáme sušené (čerstvé) bylinky.
  5. Počas varenia omáčky si uvaríme aj cestoviny podľa návodu. Ja som tentokrát zvolila sploštené špagety, nazývané Linguine. Uvarené cestoviny scedíme, nepreplachujeme. Do pripravenej omáčky pridáme cestoviny, premiešame. Nakoniec nastrúhame syr.

Tip na záver: Nezabúdame, na varenie cestovín potrebujeme vždy väčší hrniec a väčšie množstvo vody, ktorú osolíme. Nikdy nepridávame olej, pretože potom omáčka nepriľne dobre na cestoviny. Varíme ich podľa návodu a druhu. Cestoviny patria vždy do omáčky, nie naopak. 

Dobrú chuť.

Inšpirujte sa recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami a parmezánom