Najlepšie cestoviny s tvarohom na sladko i slano chutia fantasticky. Recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste určite vyskúšajte. V oboch verziách chutia fantasticky.

Cestoviny s tvarohom na sladko i slano - fotorecept kliknite

Vaše deti si túto pochúťku zamilujú. Ak chcete potešiť aj mužskú polovičku, máme pre vás tip na záver ako naše cestoviny s tvarohom vylepšiť. Dobrú chuť vám prajeme.

Cestoviny. Receptov na obľúbené cestoviny nie je nikdy dosť. Dnes prichádzame s novinkou. Recept sa pár centov na cestoviny s tvarohom na sladko i slano so značkou Ženy v meste. Inšpirujte sa. Pochutí si celá rodina.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na cestoviny, stačí si iba vybrať, nech sa páči úžasné cestoviny s mäsom, zeleninou, zapekané, omáčky, šaláty - kliknite

Vyskúšajte aj recept famózne cestoviny s medvedím cesnakom v smotanovej omáčke

Cestoviny s tvarohom na sladko i slano, lacné a neskutočne chutné

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Fantastické cestoviny s tvarohom - ingrediencie

na 1 porciu rátame cca 100 g cestovín

  • 400 g obľúbené cestoviny - fliačky, rezance, špirálky (celozrnné, špaldové, bezlepkové) 
  • 1 malá lyžička soli na varenie cestovín
  • 50 g masla 
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti (slaná verzia)
  • 250 g jemný hrudkovitý tvaroh
  • podľa chuti kyslá smotana na zjemnenie (nemusí byť)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie (slaná verzia), práškový cukor (sladká verzia)

 

 

Cestoviny s tvarohom na sladko i slano. Foto - Nela

 

Fantastické cestoviny s tvarohom na sladko i slano - postup receptu 

  1. Tvaroh vyberieme skôr, aby sa oteplil. Obľúbené cestoviny si uvaríme podľa návodu. Čas varenia závisí od druhu cestovín. K vareniu cestovín pridáme aj lyžičku soli. Po uvarení cestoviny scedíme, nepreplachujeme studenou vodou, aby sa neochladili.
  2. Na väčšej panvici necháme rozpustiť maslo. Pri slanej verzii môžeme orestovať nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď maslo pekne zavonia, cibuľa bude sklovitá, pridáme scedené cestoviny. Premiešame. Nakoniec prstami rozdrobíme jemný hrudkovitý tvaroh.
  3. Všetko spolu premiešame, pri slanej  verzii pridáme soľ, mleté čierne korenie. Na zjemnenie cestovín s tvarohom môžeme pridať ešte kyslú smotanu. Dodá na výbornej lahodnej chuti. Pri sladkej verzii posypeme práškovým cukrom. Ešte teplé podávame.

Tip na záver: Obľúbené cestoviny s tvarohom na slano môžeme ešte vylepšiť slaninou alebo údeným mäsom. Na menšie kocky nakrájanú slaninu alebo údené mäso si na troške oleja orestujeme spolu s cibuľou do sklovita. Primiešame k cestovinám a pridáme tvaroh. Určite tak ulahodíte mužskej polovičke.

Dobrú cestovinovú chuť.

 

 

Inšpirujte sa recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami a parmezánom