Francúzsko-slovenský slovník ho prekladá ako bublaninu, hoci o bublaninu vôbec nejde. Príprava trvá 20 minút, piecť ho treba 45 minút.

Recept na čerešňové clafoutis, ktoré nie je bublanina

Foto - autorka

Ingrediencie na koláč clafoutis s čerešňami:

 - 500 g čerešní
 - 4 vajcia
 - 125 g kryštálového cukru
 - 80 g múky
 - 80 g masla
 - 25 cl mlieka
 - 1 vanilkový cukor
 - soľ

 

Foto - autorka

Príprava koláča clafoutis s čerešňami (nesprávne označený ako bublanina)

1. Umyte čerešne. Neodkvôstkovávajte ich.

2. Rozmiešajte vajíčka v miske, pridajte štipku soli a cukor. Dobre zamiešajte. Pridajte múku, dobre rozmiešajte do hladkej hmoty. Dajte roztopiť 60g masla a vychladené pridajte do cesta. Pridajte mlieko.

3. Do vymastenej porcelánovej alebo sklenej formy poukladajte čerešne a zalejte cestom.

4. Pečte pri teplote 210 °C pokým povrch koláča nie je zlatistý. Po vybratí z trúby posypte vanilkovým cukrom.

5. Čerešne sa môžu obmieňať ríbezľami, mirabelkami alebo iným drobným ovocím.

Dobrú chuť.

Prečítajte si aj RECEPT: Hrášková polievka z mladého hrášku

Foto - autorka