Francúzsky čerešňový koláč clafoutis, recept originál. Vyskúšajte si francúzsky koláč clafoutis s čerešňami z kuchyne portálu Ženy v meste.

Francúzsky čerešňový koláč clafoutis, fotorecept kliknite

Použiť na tento výborný recept môžete aj iné drobné ovocie ako len čerešne. Fantáziií sa medze nekladú.

Francúzsko-slovenský slovník koláč clafoutis prekladá ako bublaninu, hoci o bublaninu vôbec nejde. Ide však o veľmi lahodný a obľúbený recept.

A to nielen vo Francúzsku, ale svojich fanúšikov si našiel už aj na Slovensku. Príprava skvelého francúzskeho čerešňového koláča trvá 20 minút, piecť ho treba 45 minút.

Vyskúšajte aj recept na výbornú hrnčekovú čerešňovú bublaninu. Osvedčený RECEPT

 

 

Francúzsky čerešňový koláč clafoutis - ingrediencie

  • 500 g čerešní
  • 4 vajcia
  • 125 g kryštálového cukru
  • 80 g múky
  • 80 g masla
  • 25 cl mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • soľ

 

 

Francúzsky čerešňový koláč clafoutis. Foto - Mária Danthine-Dopjerová

 

Francúzsky čerešňový koláč clafoutis - postup receptu

  1. Umyte čerešne. Neodkvôstkovávajte ich. Rozmiešajte vajíčka v miske, pridajte štipku soli a cukor. Dobre zamiešajte. Pridajte múku, dobre rozmiešajte do hladkej hmoty. Dajte roztopiť 60g masla a vychladené pridajte do cesta. Pridajte mlieko.
  2. Do vymastenej porcelánovej alebo sklenej formy poukladajte čerešne a zalejte cestom.Pečte pri teplote 210 °C pokým povrch koláča nie je zlatistý. Po vybratí z trúby posypte vanilkovým cukrom.
  3. Čerešne sa môžu obmieňať ríbezľami, mirabelkami alebo iným drobným ovocím.

Dobrú chuť. 🍒

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na mamkin najlepší koláč na svete (piškótový koláč s ovocím a šľahačkou) FOTO