Svieži rebarborový koláč kysnutý, osvedčený recept. Aj vy ste znovuobjavili rebarboru? Vyskúšajte ju spolu s kokosom v lahodnom koláči. Stačí hodinka a pol a rebarborový koláč máte hotový. Tento recept vystačí na 12 porcií.

Svieži rebarborový kysnutý koláč recept

Ak máte to štastie a rebarboru pestujete priamo vo svojej záhradke máte vyhrané. Rebarbora patrí medzi tradičné slovenské plodiny a určite aj koláč z nej by ste našli v mnohých slovenských kuchárskych knihách.

Vyskúšajte tento náš recept na kysunutý koláč a dajte nám vedieť ako vám chutnal.

Vyskúšajte aj recept na to ako použiť prezreté banány na banánový džem

 

 

Rebarborový kysnutý koláč - Ingrediencie na cesto

  •  60 g strúhaného kokosu
  •  300 g rebarbory
  •  250 g hladkej múky
  •  20 g preosiateho kakaa
  •  1 a pol kávovej ližičky Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  •  100 g cukru
  •  1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  •  štipka soli
  •  150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  •  3 vajcia
  •  4 PL mlieka

Rebarborový kysnutý koláč na náplň

  •  150 g kyslej smotany
  •  2 vajcia
  •  1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  •  40 g strúhaného kokosu


Rebarborový koláč na ozdobenie

  •  250 g očistených jahôd
  •  2 zarovnané PL jahodového džemu
  •  2 PL vody

Rebarborový koláč ešte potrebujeme

  •  tortovú formu (Ř 26 cm)
  •  elektrický ručný šľahač

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Kysnutý rebarborový koláč. Foto - Dr. Oetker

 

Rebarborový kysnutý koláč - postup receptu

  1. Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm).
  2. V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme: Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4, Doba pečenia: asi 20 minút
  3. Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote uvedenej v bode 2. Doba pečenia: asi 20 minút
  4. Koláč necháme vo forme vychladnúť. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody.

Dobrú chuť! ☀️

Prečítajte si aj recept na výborný pikantný rebarborový koláč