Bravčový steak je skvelé a rýchle jedlo, ktoré si u nás radi v lete pripravujeme na obed alebo občerstvenie pre návštevy. V kombinácií s marinádou na steaky vykúzlite perfektné šťavnaté a mäkké mäso. Pripravte si recept so ženami v meste.
Bravčový steak na panvici je výborný nápad, vyskúšaný recept. Foto - Kristýna
Recept na bravčový steak na panvici ponúka skvelé a rýchle jedlo, ktoré si u nás radi v lete pripravujeme na obed alebo občerstvenie pre návštevy. V kombinácií s marinádou na steaky vykúzlite perfektné šťavnaté a mäkké mäso. Pripravte si recept so ženami v meste.
Bravčový steak na panvici
Súčasťou tohto receptu je aj chuťovo vyvážená marináda, ktorá je vďaka medu trošku na spôsob barbecue omáčky. Keď necháte mäso naložené počas noci, budete mať perfektne mäkký bravčový steak. Vyskúšajte, my už ani inú marinádu neskúšame.
Príprava bravčového steaku je jednoducho vynikajúcou voľbou pre milovníkov mäsa vďaka jeho bohatej chuti a všestrannosti. Toto mäso môžete pripraviť s rôznymi druhmi korenia a byliniek, čo vám umožní experimentovať a nájsť dokonalú kombináciu chutí.
Bravčový steak na panvici či grile sa navyše vyznačuje krátkou dobou prípravy, čo je ideálne pre tých, ktorí nemajú veľa času na varenie, ale stále si chcú vychutnať vysokokvalitné a výživné jedlo.
Mäso je možné pripraviť aj zdravším spôsobom, ak sa rozhodnete obmedziť použitie tuku a zvoliť si zdravšie metódy prípravy jedál, ako je grilovanie alebo pečenie. Tento spôsob prípravy mäsa je tak ideálnym riešením pre rôzne príležitosti a situácie, či už pripravujete jedlo pre rodinu, priateľov, alebo len pre seba.
Bravčový steak. Foto - Kristýna
História
História prípravy bravčového steaku sa, ako mnoho iných kulinárskych tradícií, vyvíjala s priebehom času. Základy prípravy steaku možno vystopovať až do staroveku, keď ľudia prvýkrát začali upravovať mäso na otvorenom ohni.
Bravčový steak, ako ho poznáme dnes, má svoje korene v európskej kuchyni, predovšetkým v nemeckej a francúzskej. V týchto krajinách bol vždy vysoko cenený pre svoju chuť a textúru.
Klasická príprava obvykle zahŕňa marinovanie mäsa na zvýraznenie jeho chuti a následné pečenie na grile alebo panvici. Na prelome 19. a 20. storočia, keď sa zvýšila dostupnosť kvalitného bravčového mäsa, sa recepty na bravčový steak začali šíriť aj do iných častí sveta.
Dnes je bravčový steak obľúbeným jedlom v mnohých krajinách, pričom každá oblasť pridáva svoje jedinečné prísady a techniky prípravy, aby vytvorila vlastnú lokálnu verziu tohto klasického jedla. A táto je tá naša.
Mäso si nakrájame na rovnaké plátky cca 1 cm široké.
Mäso dáme do nejakej hlbšej nádoby s uzáverom.
Pripravíme si marinádu, polejeme a dáme do chladu - Do misky si dáme 4 polievkové lyžice oleja. Do oleja pridáme 2 polievkové lyžice sójovej omáčky. Pridáme 3 polievkové lyžice medu, najlepšie rozpustený. Do marinády prelisujeme cesnak. Na záver pridáme 1 čajovú lyžičku soli a 1 čajovú lyžičku mletej sladkej papriky. Premiešame a dáme na steaky. Na mäso nalejeme marinádu, tak aby boli steaky ponorené. Uzavrieme a dáme najlepšie cez noc alebo aspoň na 4 hodinu do chladničky.
Pečieme alebo grilujeme – Mäso opečieme na panvici, alebo ešte lepšie dáme dáme na gril a otáčame tak po dvoch minútach. Grilujeme do zlatista v závislosti od typu drilu, mne to trvalo cca 15 minút.
Marinovanie bravčového steaku by malo trvať aspoň 2-4 hodiny pre základné preniknutie chutí. Pre hlbšie a intenzívnejšie chute je však ideálne marinovať steak cez noc v chladničke. Nezabudnite steak pred pečením nechať dosiahnuť izbovú teplotu, čo môže trvať približne 30 minút.
Počas jari rastú nielen rôzne kvety a bylinky, ale aj naša chuť na ľahšie a zdravšie jedlá plné rozmanitých vôní a farieb. Prinášame vám 7 jarných, nie iba zelených polievok na každý deň v týždni. Ako si ich nakombinujete závisí čisto od vás! Dobrú chuť!
Vyskúšajte náš overený recept na najlepšiu tarhoňu, ktorá sa nelepí a chutí výborne. Jednoduchý a rýchly návod na prípravu tarhone. Ideálna príloha k mäsu i zelenine.
Najlepší zelerový šalát s ananásom - jednoduchý a zdravý recept. Inšpirujte sa našim výborným receptom na zelerový šalát s ananásom, ktorý je rýchly na prípravu a skvelý na obed či večeru.
Objavte overený recept na najlepšie francúzske zemiaky! Šťavnaté a chutné zemiaky, ktoré zvládne pripraviť každý. Vyskúšajte náš jednoduchý postup a užite si tento tradičný pokrm.
Najlepšie šunkofleky sú šťavnaté a tradičné šunkové fliačky, overený recept webu Ženy v meste. Pripraviť si šunkofleky nie je vôbec náročné. Jednoduchá príprava a skvelá chuť.
Veľký piatok je spojený s celodenným pôstom pred veľkonočnými sviatkami a preto by naše jedlá mali byť ľahké a bezmäsité. Pripravili sme pre vás tipy na predjedlo, polievku, hlavné jedlo aj nápoj, ktoré sa k tomuto dňu hodia. Inšpirujte sa a zostavte si vlastné pôstne menu!
Po Zelenom štvrtku a Veľkom piatku sa pôst končí a môže začať veľkonočné hodovanie celej rodiny pri jednom stole. Prinášame vám 8 tradičných, slaných aj sladkých receptov, ktoré by na víkendovom veľkonočnom stole nemali chýbať.
Na Zelený štvrtok by sa podľa tradície mali konzumovať iba zelené jedlá. Náš portál Ženy v meste dal dokopy celé obedové menu, vrátane predjedla, polievky, hlavného jedla, dezertu, dokonca nápoja, ktoré sa všetky nesú v typickej zelenej farbe. Inšpirujte sa našimi overenými receptami!
Portál Ženy v meste zostavil veľkonočné obedové menu pre každého, pretože ponúka mäsové alternatívy, veggie alternatívy, ale aj ich kombináciu. Voľba jednotlivých chodov už na záver zostáva na vás. Vyberte si svojich obľúbencov k sviatočnému stolu!
Hľadáte vyvážené hlavné jedlo, ktoré je rýchle a jednoduché v rámci svojej prípravy a nevaríte si ho každý druhý deň? Vyskúšajte krémové cestoviny od portálu Ženy v meste - tagliatelle s omáčkou z lososa a smotany. Pochúťka je hotová za pol hodinu!
Vyskúšajte náš overený recept na zemiakový prívarok na kyslo. Tradičné slovenské jedlo pripravené jednoducho a rýchlo, ideálne na lacný a chutný obed či večeru. Recept vhodný aj pre bezlepkovú diétu.