Domáca veľkonočná plnka, pripravená podľa overeného receptu je skutočná pochúťka. Nielen, že vyzerá výborne na veľkonočnom stole, ale ľahko si skvelú plnku zabalíte aj na cesty či na lyžovačku.

Veľkonočná plnka

Vyskúšajte overený recept na veľkonočnú plnku z kuchyne portálu Ženy v meste. Keď máte uvarené údené mäso, tak si ju urobíte za pol hodinu. Ponúknete návšteve alebo si zabalíte na výlet.

Sviatky sú skvelá príležitosť stretnúť sa za jedným stolom. Skvelé jedlo k tejto príležitosti určite patrí. 

  • Dobra prípravy: 15 min.
  • Doba pečenia: 30 min.
  • Počet porcií: 4

Veľkonočná plnka je tradičným jedlom, ktoré sa často podáva počas Veľkonočných sviatkov. Podľa openai.com existuje niekoľko teórií, prečo sa ľudia rozhodli robiť veľkonočnú plnku:

  • Využitie mäsa - Počas Veľkonočných sviatkov býva tradične výroba veľkých množstiev mäsa, ktoré sa môže použiť na výrobu plnky. Táto tradícia sa datuje do čias, keď bolo mäso vzácnosťou a bolo potrebné ho využiť čo najefektívnejšie.
  • Symbolika - Tomuto jedlu sa často pripisuje symbolický význam. Môže predstavovať hniezdo s vajíčkami, čo odkazuje na symboliku Veľkonočných vajíčok a obnovy života.
  • Rodinná tradícia - Veľkonočná plnka je pre mnoho rodín tradičným jedlom, ktoré sa podáva každý rok. Rodiny si jej prípravou a servírovaním tak udržujú svoju rodinnú tradíciu.
  • Chuťové preference - Pre mnoho ľudí je veľkonočná plnka jednoducho chutná a zaujímavá alternatíva k iným druhom jedál, ktoré sa tradične podávajú počas sviatkov jari.

Tieto sú len niektoré z možných dôvodov, prečo je príprava veľkonočnej plnky stále populárna. Tradície a zvyky sa však môžu líšiť v závislosti od regiónu, náboženstva a rodinných preferencií. 

Veríme, že veľkonočná plnka podľa nášho receptu vám bude chutiť a stane sa vašim obľúbeným jedlom. A že vám bude chutiť nielen na Veľkú noc. Napíšte nám do diskusie na facebooku ako vám doma chutila.

Prípadne skúste nejaký iný recept z veľkonočnej kuchyne portálu Ženy v meste. Vybrali sme pre vás napríklad aj recept na syrovú roládu. Prípadne si k plnke pripravte zemiakový šalát, alebo veľkonočnú pasku.

Ingrediencie na veľkonočnú plnku

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na najlepšiu veľkonočnú plnku

  1. Pokrájate údené mäso na malé kúsky a do pohára si odlejete 2 dcl. vody, v ktorej sa mäso varilo.


     
  2. Žemle natrháte na drobné kusy, pridáte k ním desať vajec, nasekanú petržlenovú vňať a prášok do pečiva, posolíte a okoreníte a pridáte k tomu mäso a vodu z vývaru.


     
  3. Pomiešate, dáte na plech a pol hodinu pečiete. Potešte sa s veľkonočnou plnkou aj s našim fotoreceptom - kliknite.

Dobrú chuť.  Vyskúšajte aj recept skvelá špenátová roláda, jednoduchá, zdravá - kliknite