Domáca veľkonočná plnka, pripravená podľa overeného receptu. Vyzerá výborne na veľkonočnom stole, ale ľahko si skvelú plnku zabalíte aj na cesty či na lyžovačku.

Veľkonočná plnka - fotorecept kliknite

Vyskúšajte tento overený recept na veľkonočnú plnku z kuchyne portálu Ženy v meste. Keď máte uvarené údené mäso, tak si ju urobíte za pol hodinu. Ponúknete návšteve alebo si zabalíte na výlet.

Sviatky sú skvelá príležitosť stretnúť sa za jedným stolom. Skvelé jedlo k tejto príležitosti určite patrí. 

Veríme, že vám plnka bude chutiť nielen na Veľkú noc. Napíšte nám do diskusie na facebooku ako vám doma chutila.

Veríme, že veľkonočná plnka sa stane vašim obľúbeným jedlom. A ak nie, skúste nejaký iný recept z veľkonočnej kuchyne portálu Ženy v meste. 🐣👌 Vybrali sme pre vás napríklad aj recept na neodolateľnú syrovú roládu - kliknite 

Ingrediencie na veľkonočnú plnku

  • 10 žemlí
  • 10 vajec
  • 400 g údené mäso
  • petržlenová vňať
  • prášok do pečiva
  • soľ
  • korenie

 

 

Výborná Veľkonočná plnka s vajcami. Foto - Miriam Zsilleová

 

Postup receptu na najlepšiu veľkonočnú plnku

  1. Pokrájate údené mäso na malé kúsky a do pohára si odlejete 2 dcl. vody, v ktorej sa mäso varilo.
  2. Žemle natrháte na drobné kusy, pridáte k ním desať vajec, nasekanú petržlenovú vňať a prášok do pečiva, posolíte a okoreníte a pridáte k tomu mäso a vodu z vývaru.
  3. Pomiešate, dáte na plech a pol hodinu pečiete.
  4. Potešte sa s veľkonočnou plnkou aj s našim fotoreceptom - kliknite.

Dobrú chuť. 👌 Vyskúšajte aj recept skvelá špenátová roláda, jednoduchá, zdravá - kliknite