Veľkonočná plnka. Vyzerá dobre na veľkonočnom stole, ale ľahko ju zabalíte aj na cesty či na veľkonočnú lyžovačku. Keď máte uvarené údené mäso, veľkonočnú plnku si urobíte za pol hodinu. Ponúknete oblievačom alebo zabalíte na výlet.

Výborná Veľkonočná plnka - fotorecept kliknite

Vyskúšajte náš overený recept na veľkonočnú plnku z kuchyne portálu Ženy v meste. Veríme, že vám bude chutiť nielen na Veľkú noc. Napíšte nám do diskusie ako vám a vašej rodine chutila. Veríme, že veľkonočná plnka sa stane vašim obľúbeným jedlom. A ak nie, skúste nejaký iný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. 🐣👌

Vybrali sme pre vás aj recept na neodolateľnú syrovú roládu - kliknite 

 

 

Výborná Veľkonočná plnka - Ingrediencie

  • 10 žemlí
  • 10 vajec
  • 400 g údené mäso
  • petržlenová vňať
  • prášok do pečiva
  • soľ
  • korenie

 

 

Skvelá veľkonočná plnka - postup

  1. Pokrájate údené mäso na malé kúsky a do pohára si odlejete 2 dcl. vody, v ktorej sa mäso varilo.
  2. Žemle natrháte na drobné kusy, pridáte k ním desať vajec, nasekanú petržlenovú vňať a prášok do pečiva, posolíte  a okoreníte a pridáte k tomu mäso a vodu z vývaru.
  3. Pomiešate, dáte na plech a pol hodinu pečiete.

Dobrú chuť. 👌

Vyskúšajte aj recept skvelá špenátová roláda, jednoduchá, zdravá - kliknite