Milujem hlivu ustricovú a hlivový perkelt. Nie pre mimoriadne množstvo vitamínov a živiny, ale mimoriadnu prenikavú chuť. Bohužiaľ, si na ňu spomeniem, iba keď ju vidím v letáku v akcii a keď dcéra nie je doma. Ona nemá rada hríby, tak si to s manželom užijeme spolu. Hlivový perkelt milujeme.

Výborný hlivový perkelt - fotorecept kliknite

Perkelt z hlivy ustricovej vás osloví nielen pre mimoriadne množstvo vitamínov a živiny, ale pre mimoriadnu prenikavú chuť. Vyskúšajte ďalší osvedčený recept z kuchyne portálu Ženy v meste, určite nebudete ľutovať. 🥘👌

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšie kuracie mäso v marináde, šťavnaté a chutné

Výborný hlivový perkelt, osvedčený recept

Hlivový perkelt - Ingrediencie:

  • 1kg hliva ustricová
  • olivový olej
  • 2 veľké cibule
  • voda
  • mleté čierne korenie
  • veľký kyslá smotana
  • malá  33% šľahačka
  • mletá červená paprika sladká
  • bezlepkové zahusťovadlo Hraška
  • 1PL jablkového octu
  •  soľ

Recept na perkelt z hlivy ustricovej. Foto - Lucia Tomečková

 

Hlivový perkelt - postup

  1. Na olivovom oleji speníme dve väčšie cibule. Pridáme na menšie kúsky nakrájanú umytú hlivu, kompletne ako je.  Pridáme mleté čierne korenie a zalejeme 1 cm nad hlivu, nie podlejeme vodou a dusíme čo do najväčšieho zmäknutia.
  2. Ak sa voda  vyparí, prilejeme ďalšiu. Hliva má byť stále vo vode. Keď je takmer mäkká, pridáme jednu veľkú kyslú smotanu a jednu 33-percentnú šľahačku na šľahanie.
  3. Prisypeme mletú červenú papriku. My máme radi veľa, takže množstvo vždy odhadujem podľa sfarbenia. Privedieme do varu. Paprikáš máme radi trochu zahustený, takže na záver pridávam bezlepkové zahusťovadlo s trochou jablkového octu. Osolíme a necháme krátko prejsť varom.
  4. Podávať ho môžete so zemiakmi, s cestovinami i knedľou. 

Dobrú chuť. 🥘👌

Vybrali sme pre vás aj recept na pravú živánsku z jedného pekáča