Výborná zeleninová paella. Veľa čerstvej zeleniny s cesnakom a šafranom. Urobte si zeleninovú paellu. Variť začal, pretože sám hľadal zmenu v živote i v stravovaní.

Výborná zeleninová paella, originál recept

Dnes Petra Kršku jeho hobby živí a chodí klientom variť domov. Pre Ženy v meste navaril Zeleninovú paellu.

Vyskúšajte jeho recept a napíšte nám do diskusie ako vám chutil. Veríme, že sa vám podarí a členovia vašej rodiny budú spokojní. 🇪🇸💛

Vyskúšajte aj recept na výbornú koložvársku kapustu. Osvedčený recept - kliknite

 

 

Výborná zeleninová paella - ingrediencie

  • 4  PL          olivového, alebo slnečnicového panenského oleja
  • 250 gr        mrkvy nakrájanej na cca 0,5 mm hrubú kolieska
  • 250 gr        stonkového zeleru nakrájaného cca na 0,5 cm hrubé kolieska
  • 350 gr        krémových šampiňónov nakrájaných na tenké plátky
  • 250 gr        vylúpaného hrášku
  • 200 gr        očistenej bielej špargle nakrájanej na cca 1 cm hrubé kolieska
  • 200 gr        zelenej špargle, zbavenej drevnatého konca
  • 150 gr        najemno nakrájanej cibule
  • 4 ks           strúčikov cesnaku najemno nasekaných
  • 480 gr        guľatozrnnej ryže na paellu, alebo ryže na rizotto
  • 0,48 gr       šafranu
  • 300 ml        paradajkového pyré
  • 1 ČL           mletej červenej papriky
  • 1500 ml      horúcej vody
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • morská soľ

 

Výborná zeleninová paella - postup recept

  1. Potrebujeme väčšiu panvicu s vysokým okrajom. Na dno rozohriatej panvice nalejeme olej. Pridáme mrkvu, zeler a šampiňóny, premiešame. Pridáme cibuľu a restujeme približne 10 minút. 
  2. Pridáme cesnak, okoreníme čiernym korením, premiešame a ešte chvíľu spolu restujeme. Pridáme ryžu a premiešame, aby sa každé zrniečko obalilo v oleji. Pridáme 1 čajovú lyžičku soli. Pridáme paradajkové pyré a premiešame. Pridáme červenú papriku, premiešame. 
  3. V horúcej vode rozmiešame šafran a tekutinu nalejeme do panvice, premiešame. Pridáme bielu špargľu a hrášok, premiešame. Zelenú špargľu poukladáme na vrch do tvaru ružice, hlavičkami do stredu. Paellu varíme na strednom plameni približne 18-20 minút, podľa druhu ryže. Hotová ryža má byť uvarená na skus. Ak sa nám zdá, že je v panvici málo tekutiny, pomaly prilejeme studenú vodu. 
  4. Paellu už nemiešame. Hotovú necháme ešte 5 minút odpočinúť a podávame.

Dobrú chuť. 💛 🇪🇸

Vybrali sme pre vás aj recept na najrýchlejšie zeleninové rizoto z tarhone, ktoré nepokazíte 😍