Výborná hrnčeková bábovka a tento recept poteší štvorročného Jonáša najviac. Vyskúšajte recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Hrnčeková bábovka

Kristýna z bratislavskej mestskej časti Dúbravka poteší štvorročného Jonáša najviac hrnčekovou bábovkou. Pečú ju spolu a práve preto ju škôlkar Jonáš tak miluje.

Kristýna je na rodičovskej dovolenke s takmer ročným Maxom. Do Bratislavy prišla z Prahy. A až na Slovensku sa naučila variť prívarky a polievky, ktorými u synov zaboduje.

Vyskúšajte aj recept na hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

 

Hrnčeková bábovka recept

Aké je najobľúbenejšie jedlo Tvojho syna?

„Jonášovo najobľúbenejšie jedlo je naša bábovka. Pečieme ju spolu, čo zrejme výrazne zvyšuje jej atraktivitu.“

Varíš denne? Aký máš kuchársky štýl - vymýšľaš nové recepty alebo sa skôr držíš tradičnej kuchyne?

„Varím denne. Tradičné jedlá sa len učím a paradoxne sú to jedlá, ktoré mojej rodine chutia asi najviac. Tým, že som Češka, vôbec nepoznám napríklad prívarky. Je to pre mňa úplná novinka. Tiež sme doma vôbec nejedávali polievky, ktoré moje deti naozaj milujú. Baví ma vymýšľať nové recepty a často vznikne niečo dobrého z receptu ČDD alebo Čo Dom Dal.“

Aké zmeny si spravila vo varení po narodení dieťaťa?

„Používam viac čerstvé bylinky namiesto rôznych dochucovadiel. Celkovo menej solím, korením. Nechávam skôr vyniknúť prirodzenú chuť jedla. Používam aj viac zeleniny ako predtým, a to hlavne vo varenej forme, čo mi dakedy vôbec nechutilo. Začala som využívať parný hrniec. A to aj na mäso, aj na zeleninu. A ak viem niečo nahradiť zdravším variantom, snažím sa ju využiť. Napríklad už len minimálne používame biely cukor. Snažím sa tiež kupovať lepšie oleje. Dosť používam napríklad tahini pastu.“

Máš nejaký tip, čo sa Ti osvedčil v kuchyni?

„Skôr mám osvedčené jedlá, ktoré mi deti určite zjedia. No je pravda, že Jonáš pri jedle dosť vymýšľa. Takže je to vždy troška boj. Nerád ochutnáva nové jedlá. V jedle je konzervatívny. Všetky nádeje teda vkladám do Maxa, ktorý sa zatiaľ javí ako dobrý stravník.“

 

Hrnčeková bábovka - ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru kryštál
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 3 vajíčka

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Hrnčeková bábovka. Foto - autorka

 

Postup receptu

  1. Všetko zmiešam a nalejem do vopred vymastenej a vysypanej formy na bábovku. Pečiem približne 45 minút na cc 175 stupňoch.
  2. My s Jonášom máme najradšej čistú bábovku, bez čačiek-mačiek, ale ak chceme ulahodiť aj tatinovi, tak spravíme mramorovú s hrozienkami.

Dobrú chuť.  A tu je naša orechová bábovka. A tu je zase banánová bábovka.

Vybrali sme pre vás aj recept na deti. Najobľúbenejšia Natálkina je šošovicová polievka🙋‍♀

 

 

Jonášovo najobľúbenejšie jedlo je bábovka. Foto - autorka