by ste hľadali recept na dvojfarebnú bábovku, tu je.Bábovka je jedným z najtypickejších koláčov v strednej Európe. Príjemná nedeľa a k tomu bábovka a kávička, všetci to poznáme.

Bábovka

Recept na bábovku je jednoduchý a zvládne ho každá začínajúca kuchárka, alebo kuchár. Pripravili sme pre vás podrobný fotorecept, aby sa už nikdy nemohlo povedať, že nie je jasné, ako sa bábovka pripravuje. :)

Tento jemný koláč vydrží, pokiaľ sa hneď nezje, aj ďalšie tri dni. Pokiaľ dodržíte postup, predovšetkým s dobre vyšľahaným snehom, vykúzlite nadýchanú a výbornú bábovku.

Poznáme aj rôzne verzie, napríklad takáto mramorová, ale tentoraz sme pre vás pripravili základný recept na bábovku.

Jednoducho, aby ste pri experimentovaní s týmto výborným koláčikom mali z čoho vychádzať. Ak by ste hľadali recept na dvojfarebnú bábovku. Dobrú chuť.

  • Doba prípravy: 25 minút,
  • Doba pečenia: 45 minút,
  • Počet porcií: 12 kúskov,

Vyskúšajte aj náš recept na klasické palacinky, alebo skvelý slivkový koláč s tvarohom. Alebo vyskúšajte náš recept na venčeky. A tu je naša tvarohová bábovka. A tu je orechová bábovka.

Ingrediencie na bábovku

  • 5 vajec,
  • 250 g polohrubej múky,
  • 270 g práškového cukru,
  • 1 dcl mlieka,
  • 1 dcl oleja,
  • 1 balíček kypriaceho prášku,
  • 1 malý štamprlík rumu,
  • štipka soli,
  • tuk na vymastenie formy, posyp múkou alebo strúhankou,
  • Volieteľné: 2 PL kakaa (na čokoládovú časť, ak chcete bábovku dvojfarebnú)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na prípravu bábovku

  1. Vajíčka rozbijeme a do misy pripravíme žĺtky a zvlášť bielky.


     
  2. Do robota alebo mixérom vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny.


     
  3. Do vyšľahaných žĺtkov s cukrom prilejeme mlieko a rum a ešte prešľaháme.


     
  4. Do zmesi postupne primiešame múku so zamiešaným kypriacim práškom.


     
  5. Keď máme dobre všetko premiešané, prilejeme olej a ešte naposledy zamiešame.


     
  6. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustého snehu. Ideálne v robote cca 10 minút.


     
  7. V miske ručnou metličkou pár ťahmi zmiešame cesto so snehom. Ak chcete bábovku dvojfarebnú, rozdelte cesto na dve časti. Do jednej časti primiešajte kakao.


     
  8. Cesto vlejeme do pripravenej formy (najskôr svetlé, potom tmavé), vymastenej tukom a vysypanej múkou alebo strúhankou a dáme piecť na 180 stupňov C na 45 minút.


     
  9. Na záver hotovú bábovku vyklopíme a môžeme posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na jablčník. Tu je zase najlepšia šťavnatá bábovka.