Najlepšia tradičná bryndzová polievka, recept originál na klasickú slovenskú z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si bryndzovú polievku s nami.

Bryndzová polievka

Bryndzu mám rada na všetky spôsoby. Najradšej z rodinnej farmy u mojej babky, tá je však bohužiaľ ďaleko. Kúpna z obchodu je ale tiež dobrá, a vynikajúce recepty sa dajú vytvoriť aj z nej.

A v žiadnom prípade sa nekončí iba u klasických bryndzových halušiek. Ak ste ešte neskúšali, určite odporúčam spraviť si niekedy napríklad na obed tradičnú bryndzovú polievku.

Napriek tomu, že polievku niekto môže chápať iba ako prvý chod alebo predjedlo, táto je dostatočne sýta na to, aby ste sa s hlavným jedlom už trápiť nemuseli.

  • Počet porcií: 4

 

Vybrali sme pre vás aj skvelý recept na skvelú mrkvovú polievku so zázvorom

 

Ingrediencie

(4 porcie)

  • 250 gramov bryndze
  • 2 väčšie zemiaky (môžete pridať aj viac, ak chcete mať polievku ešte hustejšiu)
  • 1 hrnček mlieka
  • Troška masla
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička sladkej mletej papriky
  • 1 cibuľa

 

 

Tradičná bryndzová polievka, recept originál. Foto - Jaja

 

Postup receptu

  1. Cibuľu s mletou paprikou necháme pražiť na masle, kym “nezosklovatie”. Pridáme ošúpané a nadrobno nakrájané zemiaky, pridáme 3 hrnčeky vody a varíme pod pokrievkou približne 25 minút.
  2. Zemiakovú zmes rozmixujeme ručným mixérom. Pridáme bryndzu, soľ a mlieko a za občasného miešania necháme dôjsť do varu.
  3. Hotovo! Bryndzová polievka je najlepšia s čerstvým chlebom a škvarkami.

Dobrú chuť. A tu je naša kapustnica s klobásou. Skúste aj naše recepty rýchle a chutné.

Vyskúšajte aj recept na liečivú krémovú hokkaido polievku so zázvorom z webu DobráKuchyňa.sk