Prípravy vám nezaberú veľa času, výborný šalát máte hotový za 10 minút

 

Ingrediencie na cviklové carpaccio s kozím syrom

·       1 veľká cvikla (2-3 menšie)

·       kozí syr

·       2 PL balzamikového octu

·       2 PL makového oleja

·       tekvicové semienka

·       slnečnicové semienka

·       soľ

·       čierne korenie

Foto - Karpathia.sk

 

Postup na cviklové carpaccio s kozím syrom:

1.     Cviklu uvaríme domäkka, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na tenké plátky.

2.     Plátky cvikly poukladáme na tanier, ochutíme balzamikovým octom, makovým olejom, soľou a čiernym korením.

3.     Cviklové carpaccio ozdobíme kozím syrom a tekvicovými semienkami, poprípade listovým šalátom alebo rukolou a necháme odležať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

 

(Recept nám poskytla firma Karpathia.sk)