Jednoduché bolonské špagety sú klasikou talianskej kuchyne, ktorá si získala srdcia ľudí po celom svete svojou výraznou chuťou a jednoduchosťou prípravy.

Jednoduché bolonské špagety

Tento recept ponúka rýchlu a bezproblémovú cestu k pripraveniu bohatej a chutnej večere pre celú rodinu alebo skupinu priateľov. S kombináciou mletého mäsa, aromatickej zeleniny a štipkou korenia vytvoríte omáčku, ktorá perfektne dopĺňa klasické špagety.

Celý proces od začiatku po dokončenie trvá menej ako hodinu, čo z neho robí ideálny výber pre zaneprázdnené dni. Sledujte tieto kroky a potešte svojich blízkych lahodným jedlom, ktoré prinesie kúsok Talianska priamo na váš stôl.

V tomto recepte na jednoduché bolonské špagety sa stretáva pohodlie s chutnosťou v dokonalej harmonii. Celá príprava zaberá iba 45 minút, z čoho 15 minút je venovaných príprave a zvyšných 30 minút vareniu, čo robí tento recept výnimočne vhodným pre rýchlu večeru počas týždňa.

Navyše, recept je navrhnutý pre 6 až 7 porcií, čo z neho robí skvelú voľbu pre večerné posedenia s rodinou alebo priateľmi, kde každý môže ochutnať kúsok tejto talianskej klasiky.

Nechajte sa uniesť touto jednoduchou, no bohatou chuťou bolonských špagiet, ktoré dokážete pripraviť v priebehu jednej epizódy vášho obľúbeného seriálu.

Ingrediencie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Balenie špagiet si uvaríme podľa návodu a scedíme.


     
  2. Cibuľu si nakrájame na jemno a na panvici si ju osmažíme na masti.


     
  3. Nakrájame cesnak, nastrúhame koreňovú zeleninu, pridáme k cibuli a restujeme asi 3 minúty.


     
  4. K zelenine pridáme mleté mäso, ktoré tiež orestujeme cca 7 minút.


     
  5. Nakoniec pridáme rajčinový pretlak, môžeme aj kečup, podlejeme vodou a necháme podusiť 20 minút pod pokrievkou.


     
  6.  Mäso osolíme, okoreníme a pridáme oregano.


     
  7. Zmes dáme na špagety, môžeme pridať syr, bylinky a jednoduché bolonské špagety sú hotové.


    Jednoduché bolonské špagety. Foto - Kristýna

Dobrú chuť.  Skúste aj špagety Carbonara.

Videorecept