Bolonské špagety sú najlepšie špagety, aspoň doma si to často hovoríme. Omáčku na bolonské špagety nekupujeme, máme overený recept a je s ním veľká spokojnosť. Vyskúšajte recept webu ženy v meste.

Bolonské špagety

Omáčku na bolonské špagety si už nebudete kupovať ako hotovku v obchode. Ľahko si ju pripravíte doma, budete mať plnú kontrolu nad kvalitou surovín, ktoré obsahujú plno vitamínov. Vyvážená chuť koreňovej zeleniny s mletým mäsom je vďačné jedlo pre celú rodinu.

  • Doba prípravy: 15 minút
  • Doba varenia: 30 minút
  • Počet porcií: 6 - 7 porcií

Špagety a celkovo cestoviny patria medzi veľmi obľúbené jedlá. Jednoducho sa pripravujú a všetci vieme, že chutia všetkým. A nielen tieto bolonské špagety. Máme pre vás aj ďalšie recepty na prípravu obľúbených cestovín. Tu sú špagety s paradajkovou omáčkou.

Pripravte si napríklad aj zapekané cestoviny su šunkou, alebo vyskúšajte náš rokmi overený recept na cestoviny s cuketou.

Ingrediencie na bolonské špagety

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na prípravu bolonských špagiet

  1. Špagety uvaríme podľa návodu a scedíme.


     
  2. Cibuľu nakrájame na jemno a osmažíme na masti.


     
  3. Nakrájame cesnak, nastrúhame koreňovú zeleninu a pridáme k cibuli. Orestujeme cca 3 minúty.


     
  4. K zelenine pridáme mleté mäso, ktoré tiež orestujeme cca 7 minút.


     
  5. Nakoniec pridáme rajčinový pretlak, môžeme aj kečup, podlejeme vodou a necháme podusiť 20 minút pod pokrievkou.


     
  6.  Mäso osolíme, okoreníme a pridáme oregano.


     
  7. Zmes dáme na špagety, môžeme pridať syr, bylinkybolonské špagety podávame.

Dobrú chuť. Máme pre vás aj recept na cestovinový šalát s majonézou.