Zdravé zeleninové placky s medvedím cesnakom. Vyskúšajte skvelý a lacný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Príprava je  jednoduchá a nenáročná. Za pár minút si pripravíte chutné placky, ktoré sú vďaka medvediemu cesnaku výživnejšie, majú aj výbornú chuť.

Zdravé zeleninové placky s medvedím cesnakom - fotorecept kliknite

Máte chuť na zdravé zeleninové placky a nemáte medvedí cesnak? Pridajte čerstvý špenát. Dobrú zdravšiu chuť vám želáme.

Zvýšila vám zelenina z vývaru? Určite ju nevyhadzujte. Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás skvelý tip čo s ňou. Ak varenú zeleninu nemáte, stačí uvariť alebo podusiť obľúbenú koreňovú zeleninu (mrvku, petržlen, kaleráb, zeler).

Pripravte si vynikajúce placky, ktoré chutia fantasticky. Lacno, zdravo a chutne za pár centov so značkou Ženy v meste.

Recept pre vás výborné cuketové placky so špaldovou múkou

Fantastické zeleninové placky s medvedím cesnakom, jednoduché a chutné

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet kusov: 12 menších placiek (podľa veľkosti)
  • Počet porcií: 2-3

 

Zdravé zeleninové placky s medvedím cesnakom - ingrediencie

hrnček 300 ml

  • cca 1 hrnček uvarenej zeleniny z polievky (uvarená alebo podusená koreňová zelenina, cuketa, kapusta, kel)
  • 2 ks vajce
  • cca 3 polievkové lyžice hladkej špaldovej (hladkej) múky
  • zopár listov čerstvého medvedieho cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, trocha kurkumy (pôsobí protizápalovo, výborná na kĺby)
  • na opekanie: olej 

 

 

Zdravé zeleninové placky s medvedím cesnakom. Foto - Nela

 

Zdravé zeleninové placky s medvedím cesnakom - postup receptu 

  1. Na zeleninové placky môžeme zvoliť zeleninu z polievky, ale aj zeleninu dusenú alebo varenú.
  2. Vychladenú zeleninu rozmixujeme, pridáme vajcia, hladkú špaldovú (hladkú) múku a koreniny.
  3. Vymiešame cesto, do ktorého pridáme umyté, osušené a nadrobno nakrájané listy cesnaku.
  4. Ak je cesto na zeleninové placky s medvedím cesnakom redšie, pridáme ešte aj ďalšiu múku.
  5. Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme, pridáme trochu oleja. Na panvicu ukladáme lyžicou kôpky.
  6. Zeleninové kôpky rozotrieme do menších placiek, ktoré si upečieme z oboch strán dozlatista.

Tip na záver: Ak nemáte zeleninu zo zeleninového či mäsového vývaru, stačí podusiť koreňovú alebo inú zeleninu do mäkka. Môžete zvoliť mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, cuketu, kapustu, kel. Zdravé a ľahké placky chutia vynikajúco ako hlavné jedlo, sú skvelé aj ako príloha k mäsu.

Dobrú chuť.

 

 

Vybrali sme pre vás najlepšie zeleninové placky, recept na zdravé placky