Pavlova torta bielučká a ľahká ako sneh. Pripravte si s nami tortu pomenovanú po známej baletke z kuchyne portálu Ženy v meste.

Pavlova torta, bielučká a ľahká ako sneh - fotorecept kliknite

Predstavte si kombináciu ľahkého snehu s krémovou mascarpone plnkou a k tomu čerstvé ovocie. Ako z rozprávky, v ktorej chuťové poháriky tancujú na bále a neskutočnú dobrotu si vychutnávajú pri každom tóne omamnej hudby.

Neexistuje asi nič lepšie ako Pavlova torta s ovocím. Každý si ju môže pripraviť podľa seba; s ovocím, ktoré má najradšej. Ak sa desíte sušenia vyšľahaných bielkov, nie je to nič zložité. Stačí zachovať zopár zásad a vaša Pavlova sa isto podarí.

Na webe NajlepšieKoláče si ukážeme ako postupovať, aby sme dospeli k zdarnému výsledku v podobe tej najchutnejšej sladkosti. Dôležité je nepoužívať ovocie z konzervy alebo akokoľvek tepelne upravené. Pustilo by šťavu a torta by bola príliš odvlhnutá. Treba radšej zvoliť čerstvé druhy, svieže, chutné, krásne.

Tak poďme sa pustiť do prípravy Pavlovy – torty, ktorá nesie meno po známej baletke.

Pavlova torta

  • Čas prípravy (celkovo spolu):  2 hodiny
  • Čas tepelnej úpravy: 55 minút
  • Počet porcií: 10

Máme pre vás aj recept na výbornú čokoládovú tortu s parížskym krémom

Ingrediencie na pavlovu tortu

(na 10 porcií)

  •  6 bielkov,
  • 300 g kryštálového cukru,
  • štipka soli,
  • šťava z polky citróna,
  • puding Zlatý klas,
  • 500 g mascarpone,
  • 250 ml šľahačky,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 100 g práškového cukru,
  • 2 PL vaječného likéru

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Pavlova torta, bielučká a ľahká ako sneh. Overený recept. Foto - Slávka

Postup receptu na pavlovu tortu

  1. Šľaháme bielky so štipkou soli.
  2. Postupne pridávame kryštálový cukor.
  3. Nakoniec dáme citrónovú šťavu a do zmesi zašľaháme aj puding.
  4. Na papier na pečenie si urobíme dva kruhy, na ktoré natrieme vyšľahanú bielkovú zmes. Pečieme na 100 stupňov Celzia 40 minút. Potom dáme na 50 stupňov a ešte 15 minút dopekáme. Tortičky majú byť na povrchu chrumkavé a z vnútra ešte vláčne, mäkké.
  5. Mascarpone zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, vanilkovým a práškovým cukrom a tiež vaječným likérom.
  6. Na cesto natrieme krém a prekladáme ho ľubovoľným ovocím. Pridáme ďalšiu vrstvu a postup zopakujeme. Povrch torty posypeme čerstvým ovocím podľa vlastného uváženia.
  7. Pozrite si kompletný recept na Pavlovu tortu aj s fotkami vo fotogalérií - kliknite

Dobrú chuť.