Fantastická nepečená čokoládová torta s mascarpone je hit. Tento overený recept je z portálu Dobrá kuchyňa. Postačí len zopár surovín. Vyskúšajte tento výborný recept na chutnú nepečenú tortu.

Nepečená čokoládová torta

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 45 minút
  • Čas pečenia: 0 minút
  • Počet porcií: 12 porcií

Nechce sa Vám piecť, no naháňa Vás chuť na tortu? A máte doma čokoládu a mascarpone? Žiadny problém. Vyskúšajte náš overený recept na najlepšiu nepečenú tortu, do ktorej stačí naozaj len pár ingrediencií.

Len zopár surovín stačí, aby sa dal vykúzliť výborný zákusok! Ak obľubujete príchuť kávy, môžete piškóty namočiť v káve, ale pozor, len veľmi krátko! Ak nemáte radi vláčne a mokré cestá, tak vynechajte namáčanie. Budete mať prípravu jednoduchšiu a rýchlejšie za sebou. :)

Skvelá pochúťka, ktorá osvieži a poteší mlsné jazyky. Do torty nepridávame cukor samostatne. Ale kvôli vysokému množstvu bielej čokolády, ktorá ho má v sebe až-až to vôbec nie je nutné.

Tortička je veľmi sýta, kvôli ricotte a tvarohu. Krémovosť zabezpečí mascarpone. Máme pre vás aj ďalšiu tortu, recept na najlepšiu gaštanovú bez múky a cukru z webu Dobrá kuchyňa. A tu je nepečená torta s bielou čokoládou. Vyskúšajte aj naše nápady ako jednoducho ozdobiť tortu.

Ingrediencie na nepečenú tortu s mascarpone

(12 kúskov)

  • 400 g bielej čokolády,
  • 400 g ricotty - smotanovej nátierky,
  • 250 g mascarpone,
  • 500 g jemného nízkotučného tvarohu,
  • Podľa potreby - bio citrónová kôra,
  • 24 ks dlhých piškót,
  • 4 dl uvarenej kávy

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Nepečená torta z čokolády a mascarpone, overený recept. Foto - Andrea

Postup receptu na najlepšiu nepečenú tortu

  1. Potrebujemei tortovú formu s priemerom 24 cm a suroviny: 24 ks dlhých piškót, 400-450 ml kávy (voliteľné), 400 g ricotty, 500 g jemného odtučneného tvarohu, 250 g mascarpone, 400 g bielej čokolády, nastrúhanú bio citrónovú kôru z 1/2 citróna a na ozdobu kúsky čokolády a obľúbené ovocie. Ak neobľubujete vláčne cestá, vynechajte kávu a piškóty nenamáčajte. Natiahnu vlhkosť aj z krému a niekomu prídu príliš vlhké. Takže môžete pripraviť aj z nenamočených piškót.
  2. Piškóty, namočené či nenamočené, poukladáme na dno tortovej formy. Vrhneme sa na prípravu krému.
  3. Zatiaľ si vo vodnom kúpeli roztopíme 400 g bielej čokolády.
  4. Mascarpone, tvaroh a ricottu spolu s citrónovou kôrou šľaháme aspoň 5 minút ručným šľahačom.
  5. Keď sa čokoláda roztopí, necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu. Je to veľmi dôležitý krok. Potom postupne pridávame a zašľahávame čokoládu do krému. Opäť treba šľahať minimálne 5 minút, aby sa všetky zložky, najmä tie tukové, dobre prepojili.
  6. Potom je to už jednoduché. Polovicu krému nanesieme na prvú vrstvu piškót.
  7. Znovu naukladáme piškóty.
  8. Zvyšnú polovicu nanesieme na druhú vrstvu piškót.
  9. Tortu necháme tuhnúť minimálne 3 hodiny v chladničke. Ideálne cez noc.
  10. TIP: Ak ste piškóty namáčali, podložte si pod formu nejaký tanierik/misku, môže vám vytiecť prebytočná tekutina. Na záver ozdobíme podľa chuti. Skúste aj náš recept na čokoládovú polevu Ganache.
  11. Vyskúšajte si pripraviť dokonalú nepečenú tortu aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Nech vám chutí! Tu je aj recept na nepečený čokoládový cheesecake.