Výborné pečené jablká v rúre s tvarohom a orechami, tradičný recept webu Ženyvmeste.sk. Pripravte si s nami tradičnú domácu maškrtu ešte dnes.

Pečené jablká v rúre s tvarohom a orechami, fotorecept - kliknite

Domáce pečené jablká sú ideálnym receptom na chladnejšie večery. Sladkosť, ktorá zahreje a môže sa zjesť ako plnohodnotný dezert.

Príprava netrvá dlho, len si treba polhodinku počkať, kým sa naplnené jablká v rúre dokonale upečú.

Takto pripravená zdravá sladkosť s čajom či kávou pri filme - to je láska. Vyskúšajte tento skvelý recept aj Vy!

Máme pre vás aj recept na výborné jablkové muffiny

 

 

V rúre pečené jablká - ingrediencie

(na 2 porcie)

  • 2 veľké jablká,
  • ½ kelímka hrudkového tvarohu,
  • hrsť hrozienok,
  • 1 polievková lyžica medu,
  • ½ čajovej lyžičky škorice,
  • hrsť rozdrvených vlašských orechov,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Dokonalé pečené jablká v rúre s tvarohom a orechami, tradičný recept. Foto - Jaja

Pečené jablká v rúre s tvarohom a orechami - postup receptu

  1. Hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľku napučať, zároveň si necháme predhriať rúru na 180 stupňov.
  2. Z jabĺk zrežeme a odložíme vrch/striešku, zo zvyšku odstránime jadrovník a okolie bez toho, aby sme jablko museli rozdeliť. Čím viac vnútra odstránime, tým viac plnky sa nám do jabĺk zmestí.
  3. Z hrozienok zlejeme vodu a zmiešame ich s tvarohom, škoricou, medom a orechami. Touto zmesou naplníme jablká.
  4. Jablká vrátane “striešky” dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry. Necháme piecť približne 35 minút.

Hotovo - môžete servírovať. Dobrú chuť!

Máme pre vás aj recept na mrkvový šalát s jablkami