Skvelé mandľové keksíky, bezlepkové. Super recept. Jedným z výherných receptov v našej súťaži s Dr. Oetker sú aj keksíky od Jarmily Matošovej z Bratislavy. Podľa jej receptu si ich môžete pripraviť aj vy.

Skvelé mandľové keksíky, bezlepkové. Fotorecept kliknite

Mandľové keksíky sú vhodné ako desiata do školy či práce a aj ku kávičke chutia. Mali veľký úspech u veľkonočných šibačov. Ako budú chutiť vám? Napíšte nám svoje nápady a názory do diskusie, potešíme sa tomu. 👍

Vyskúšajte aj recept na výbornú karamalovú tortu s mascarpone

 

Skvelé mandľové keksíky - Ingrediencie na cesto

  • 300 g mletých mandlí (nelúpaných)
  • 1 čl prášku do pečiva bez lepku
  • štipka soli
  • 120 g masla (môžete polovicu nahradiť kokosovým tukom)
  • 100 g trstinového cukru, alebo použite kokosový cukor, ktorý má nižší glykemický index
  • 1 vajce (ak nemôžete slepačie, použite 5-6 prepeličích)

Skvelé mandľové keksíky - Ingrediencie na krém

  • kvalitná čokoláda
  • smotana

 

Skvelé mandľové keksíky. foto - archiv JM

Skvelé mandľové keksíky - Postup

  1. Všetky suroviny zmiešajte a cesto nechajte v chlade asi 15 minút. Vytvarujte na plech s papierom na pečenie kolieska a upečte ich. Nechajte na plechu vychladiť.
  2. Keksíky spájajte s čokoládovým krémom: kvalitnú čokoládu polámte do misky a v hrnci zahrejte k varu smotanu (nevariť, len ohriať). Horúcu smotanu nalejte na čokoládu, nechajte 2 minúty postáť a až potom vymiešajte čokoládový krém.
  3. Keksíky môžete ozdobiť snehom z bielkov a cukru, a keď pridáte farbičky budete mať veľkonočné vajíčka.

Dobrú chuť! 👍

Prečítajte si aj recept na skvelý jablkový koláčik s ovsenými vločkami bez múky, recept originál