Najlepsie nátierky na jednohubky. Recepty, ktorými ulahodíte. Šošovicová, oškvarková a cesnaková pomazánka. Na Silvestrovskú zábavu u mňa doma zvyknem robiť pomazánky. Robievam ich niekedy aj päť druhov, ale vám som vybrala také, ktoré majú vždy úspech.

Najlepšie nátierky na jednohubky, šošovicová, oškvarková a cesnaková pomazánka

Navyše, nemusím "strácať čas" pripravovaním jednohubiek. Jednoducho dám na stôl pomazánky, čerstvé pečivo a veľa zeleniny a každý sa obslúži sám. Ale ak chcete, tieto nátierky sú na prípravu jednohubiek ako stvorené.

Ak máte medzi pozvanými vegánov, tí určite ocenia nátierku z červenej šošovice, ktorá je bez masla či iných živočíšnych produktov. Navyše je rýchla a zdravá. A k tomu ešte oškvarková a cesnaková pomazánka, všetky výborne chutia. Skúste. 👌

Vybrali sme pre vás aj recept na zdravú nátierku zo zeleného hrášku, lahodnú a chutnú

 

 

Pomazánka z čerstvej šošovice so sušenými paradajkami

Ingrediencie

  • 100 g červenej šošovice
  • 50 g sušených paradajok
  • Hrsť slnečnicových semiačok
  • 1 PL olivového oleja
  • Soľ, čierne korenie

 

Pomazánka z červenej šošovice – postup

  1. Červenú šošovicu poriadne poumývame, aj trikrát. Potom dáme variť, pričom dávame pozor na to, aby sa šošovica nerozvarila. Červená šošovica na rozdiel od tej klasickej sa rýchlejšie uvarím. Nezabudnite ju dosoliť.
  2. Uvarenú šošovicu dáme vychladnúť na balkón. Medzitým si nakrájame sušené paradajky, Rozdeľte si ich na dve časti. Vychladenú šošovicu rozmixujeme do hmoty, pridáme soľ, čierne korenia. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte čili papričku. Potom pridajte jednu časť nakrájaných paradajok. Znova zmixujte.
  3. Potom druhú časť paradajok už iba premiešajte s pomazánkou. Pridajte slnečnicové jadierka. Podávať môžete s bagetou, alebo pokojne len s   nakrájanou zeleninou. Pomazánka je výživná a navyše aj zasýti.

Dobrú chuť! 👌

 


Ilustračné foto - pixabay.com

 

Najlepšie nátierky na jednohubky - Oškvarková pomazánka

  • 100g škvariek
  • 1 vajíčko
  • 20 g masti, poprípade masla
  • 20 g cibule
  • 20 g kyslé uhorky
  • 1 – 2 PL horčice
  • Čierne korenie, soľ

 

Oškvarková pomazánka - postup receptu

  1. Škvarky zomelieme, pridáme maslo (masť), na jemno postrúhanú cibuľu a vajíčko i kyslé uhorky. Dochutíme soľou a čiernym korením a dobre vymiešame. Podávame na hrianke.

Dobrú chuť. 👌

 


Ilustračné foto - pixabay.com

 

Najlepšie nátierky na jednohubky - Jemná cesnaková pomazánka

Vždy mi hovorili, cesnakovú nerob, ľudia to nebudú jesť, kvôli zápachu z úst. Realita? Cesnaková sa najskôr zje! Ak ju zjemníte mrkvou, úspech je zaručený.

 

Ingrediencie

  • 100 g masla
  • 80 g taveného syru (ak chcete, môžete nahradiť tvarohom)
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľká mrkva
  • soľ, čierne korenie

 

Jemná cesnaková pomazánka – postup

  1. Maslo so syrom dobre vymiešame v mixéri, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, opäť vymiešame. Na jemnou strúhači postrúhame mrkvu. Tú potom premiešame s pomazánkou. Dochutíme soľou a čiernym korením. Pre farbu môžeme pridať dve kvapky olivového oleja.

Dobrú chuť. 👌

Vybrali sme pre vás aj recept na výživnú fazuľovú nátierku pre celú rodinu RECEPT 🍞